Plnené jablká
Plnené jablká

Plnené jablká v lístkovom ceste

Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 30. septembra 2019
Plnené jablká v lístkovom ceste
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Jesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a teším sa na chvíle experimentovania. Kombináciám, ktoré už fungujú niekoľko desaťročí, hoci Zobraziť celý popisJesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a teším sa na chvíle experimentovania. Kombináciám, ktoré už fungujú niekoľko desaťročí, hoci aj spojeniu jablko – mak či hruška – syr, rád dávam novú tvár. Plody jesene si to zaslúžia, veď rástli vo voľnej prírode od jari a odvtedy naberali svoju chuť a silu. A keď sa zahryznem do jesennej hrušky odtrhnutej zo stromu, nostalgicky ma to vracia do detstva...

4
porcie

Suroviny

4 ks
50 g
100 g
50 g
50 g
250 g
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Spravíme plnku z mletého maku, cukru, zo slivkového lekváru a z nakrájaného čerstvého hrozna.

  2. 2

    Jabĺčka ošúpeme, vykrojíme stred a naplníme pripravenou zmesou.

  3. 3

    Rozvaľkáme lístkové cesto, vykrojíme štvorce podľa veľkosti jabĺk. Jablko dáme do stredu štvorca, zabalíme, potrieme vajíčkom a dáme piecť pri 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia