Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré

simonka21 - bez fotkysimonka21, 26. septembra 2019
Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré
Foto: simonka21

Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Lososa umyjeme, potrieme sójovou omáčkou a okoreníme mletým čiernym korením. Necháme odstáť 10 minút. Šampiňóny si medzi tým pokrájame na polovice. Zeler a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Do hrnca dáme vodu, pokrájané zemiaky a zeler na kocky, osolíme a varíme do zmäknutia.

  2. 2

    Na panvicu dáme trochu oleja a maslo. Viac masla. Na rozohriatu panvicu ukladáme lososa kožou dole. Pečieme kým sa losos do polovice stiahne, obrátime na druhú stranu. Keď je losos celý zatiahnutý, polievame výpekom a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme šampiňóny a restujeme. Môžme pridať ešte sójovú omáčku.

  3. 3

    Uvarený zeler so zemiakmi scedíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mlieko a rozmixujeme. Mixujeme na hustejšie pyré.

  4. 4

    Lososa na záver pokvapkáme citrónom a na tanieri môžeme ozdobiť aj plátkom citróna. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia