Kuskus s makom
Kuskus s makom

Kuskus na sladko - s makom a ovocím

siuuu - fotkasiuuu, 25. septembra 2019
Kuskus na sladko - s makom a ovocím
Foto: siuuu

Priznávam sa dobrovoľne - kuskus je moja najmenej obľúbená cestovina - nejako mu neviem prísť na chuť. Doteraz som ho skúšala pripravovať vždy iba Zobraziť celý popisPriznávam sa dobrovoľne - kuskus je moja najmenej obľúbená cestovina - nejako mu neviem prísť na chuť. Doteraz som ho skúšala pripravovať vždy iba na slano, teraz som skúsila na sladko - ako sladké raňajky a chutil mi viac ako v slanej verzii. Inšpirovala som sa receptom Tučka Toma, ktorý som si doplnila podľa vlastných chutí.

3-4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček (klasický alebo celozrnný)
2 hrnčeky (klasické alebo mandľové či kokosové)
10 g
štipka
2 PL mletý
1 ks
podľa chuti čerstvé (jahody, maliny, ríbezle)
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 200-250 ml. Kuskus zalejeme horúcim mliekom (ja klasické mlieko nepijem, tak som použila kokosové), pridáme maslo, štipku soli, premiešame a necháme cca 10-12 minút napučať, počas tejto doby 1-2x premiešame.

  2. 2

    Do napučaného kuskusu pridáme mletý mak, pokrájaný banán pripadne iné ovocie podľa chuti - svedčí mú výraznejšia, svieža chuť (ja som doplnila čerstvé jahody, ktoré nám ešte aj teraz dozrievajú v záhradke), premiešame, a podávame pokvapkané medom a poprášené škoricou.

Diskusia k receptu

izabella929
@siuuu , nenašla som zaľúbenie v kuskuse a možno len preto, že som som nemiešala s inými pochutinami...mám ho v poličke už dlhšie..možno vyskúšam aj takto podľa teba.-)
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia