Sumček africký na masle
Sumček africký na masle

Sumček africký na masle fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. septembra 2019

Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi múky, mletej papriky a korenia a opiekla na masle.

4
porcie
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 ks čerstvá
1 ks čerstvá
Príloha:
 opekané




Postup

  1. 1

    Sumček africký ešte zabalený.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyla som ho, osušila kuchynským papierom.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstránila som kostru aj plutvy a pripravila filety.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do filiet zo strany s kožou som na každom centimetri urobila zárezy.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešala som múku, mletú papriku, soľ a mleté korenie a filety som natrela z jednej aj druhej strany a votrela som aj do zárezov.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo som dala na panvici rozohriať.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vložila som filetu kožou nadol a piekla 2 minúty.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som ju obrátila, pridala som paradajku aj papriku a ešte som dala roztopiť ďalšie maslo pre druhú polovicu filety a piekla som ju tiež 2 minúty.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som pokvapkané citrónovou šťavou, s opekanými zemiakovými kockami a paradajkovým šalátom Prajem vám dobrú chuť.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

siuuu
Mňam ... rybky mi môžeme ... pekný recept a isto aj chutný ... podobne pripravujem pstruhy, ešte pridávam rascu.
1x haji
radox1
co tak zamenit fotku v bode 9 na titulku namiesto tych uz chronicky znamych rekvizít?
izabella929
@radox1 ,vy keď idete do reštaurácie na stole nemáte servítky ani solničku,máte holy stôl,? Mali by sme sa aj doma cítiť príjemne pri stole,,,asi doma jete z rajnicky ktorú máte na kolenách,,,nič tam nie je také,čo nie je potrebné,ale je to každého názor a môže si voliť čo bude mať pri konzumácii na stole okrem jedla,,,dnes sa už slušnosť asi nenosí,,vidím to všade na týchto stránkach a som z toho dosť smutná,,,čisto prestrety stôl je vizitka hostitelky,či sme doma či inde,,,prepáč za môj názor,,,
evanaaa
Jej, my sme mali teraz pstruhov takto - po mlynársky, ale aj sumček je dobrý mala som ho párkrát. Pekne si ho opiekla......
haji
Pěkný receptík, postup i fota. Ryby miluju, na masle opečené, s láskou připravené, co víc si přát?!
používateľ nemá avatar
asu
asu
Jednoduchý a prudko jedlý recept. Takéto ja môžem.....
Už aj ukladám do KK.
Ďakujem pekne.
pozorovac
Koža je je na sumci dosť tvrdá, je po tak krátkej príprave vôbec jedlá?
izabella929
@evanaaa ,tiež som mávala iné druhy čerstvých rýb na stole..teraz som ochutnala aj sumca a som veľmi prekvapená, jednak tam tá chuť a vôňa ryby nie je a čo ma prekvapilo najviac, nie je tam enormné množstvo drobných kostičiek..tak že keď som odstránila kostrové kosti, vlastne som mohla pokojne konzumovať ako bežné mäso..ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@pozorovac , aj keď sa ti to bude zdať neuveriteľné, ale tak chrumkavú kožu z ryby som ešte nejedla..práve že po tak krátkej príprave bolo mäso prepečené a koža chrumkavá...je možné, že to bolo tým maslom..najradšej pečiem ryby na masle..sú jemné a chutné..ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@asu , nuž mne táto rybka chutila veľmi..zvyknem ryby máčať v mlieku pred prípravou, teraz som to nerobila, ale chutilo všetkým..vďaka za komentár..
izabella929
@radox1 , ja už iná nebudem,,málo navštevujem reštaurácie, ale keď tam prídem, hneď upratujem na stole..neznášam omrvinky po predchádzajúcich hosťoch, ani obrusy nakrivo o príboroch radšej pomlčím..na mojom stole i naďalej budú tie rekvizity, ale budem sa snažiť fotiť tak, aby neboli viditeľné..
izabella929
@siuuu , sledujem tvoje recepty už dávnejšie..zatiaľ som sa nevyjadrila k nim..no pstruha som tiež ešte nerobila, ale čo nebolo môže byť..ďakujem pekne za komentár a teším sa, že si navštívila môj recept..
izabella929
@haji , milá moja, tiež milujem rybky..aj keď sa mi v receptoch málo objavujú, ale predsa ich mám často v jedálničku, najviac ako pomazánky..moje NAJ obľúbenejšie rybky sú údené šproty..tak to už veru natriem na chlebík maslo, na to si uložím šprotíky a kolieska červenej cibule a veru na tomto si pochutnám najviac..a keď si urobím domácu tresku tak už mi nič nechýba..)))ďakujem pekne za komentár a prajem nádherný večer.-)
pozorovac
Ďakujem za odpoveď. Ako chlapec som býval na juhu (Latorica, Laborec, Bodrog), kde sme chytali americké sumčeky veľké okolo 10-20 cm a tie sme jedli aj s kožou. Pri tejto rybe som ale prekvapený tým, čo tvrdíš (už som ju pripravoval, ale pri filetovaní išla na pohmat tvrdá koža preč). Jasné, že vyskúšam aj tvoj spôsob a možno budem ľutovať toľko predtým vyhodenej kože. Pekný deň prajem.
radox1
daj ip,nech ta porovnam.alebo dame duel vo vareni v tv varecha nazivo?
klarike
Vyborny recept, chutil aj nasmu 2,5 rocnemu, my takto robime na vianoce kapra v tomto cesticku, mnam ;)
bronislava
Dnes sme mali takého sumčeka na obed podľa vášho receptu, bol výborný , ani som nestihla urobiť foto.