Plnená paprika
Plnená paprika

Paprika s plnkou z quinoy v paradajkovej omáčke

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 18. septembra 2019
Paprika s plnkou z quinoy v paradajkovej omáčke
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
150 g
200 g
100 g
1 ks
150 g
100 g
300 g
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Quinou uvaríme v osolenej vode. Papriky rozpolíme, očistíme, umyjeme. Mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme. Časť mrkvy nastrúhame najemno, pridáme uvarenú quinou, cottage syr, vajce a dochutíme soľou. Keď je plnka hotová, naplníme umyté vyčistené papriky.

  2. 2

    Zvyšnú mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame nadrobno. Do kastróla dáme olej, pridáme nakrájanú zeleninu a restujeme na miernom ohni dozlata, pridáme drvené paradajky, vodu, soľ, cukor a uvaríme omáčku. Varíme, kým nie je zelenina mäkká, potom omáčku rozmixujeme a dochutíme.

  3. 3

    Naplnené papriky vložíme do kastróla plnkou hore, zalejeme omáčkou, zakryjeme alobalom, aby sme papriky zaťažili, a v rúre rozohriatej na 160 °C pečieme asi 30 minút. Hotovú papriku posypeme čerstvou nasekanou bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia