Plnená teľacia hruď
Plnená teľacia hruď

Plnená teľacia hruď s baklažánovo-pšenovým ragú

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 17. septembra 2019
Plnená teľacia hruď s baklažánovo-pšenovým ragú
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
200 g
20 g
1 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
50 g
2 ks mladá
1 ks




Postup

  1. 1

    Salámu chorrizo zomelieme najemno, pridáme tymian a premiešame. Teľaciu hruď rozrežeme na plát, ktorý jemne vyklepeme, osolíme a pomletú salámu rozotrieme na plát mäsa, ktorý zrolujeme do rolády, zviažeme špagátom, osolíme, položíme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme zakrytú pri 170 °C asi 4 hodiny.

  2. 2

    Baklažán a paradajku umyjeme, cesnak a cibuľu očistíme. Baklažán rozkrojíme po dĺžke na polovicu, paradajku, cibuľu a cesnak nakrájame na kolieska. Jednu polovicu baklažánu položíme na alobal, osolíme, poukladáme nakrájanú paradajku, cibuľu, cesnak, pár vetvičiek koriandra, polejeme olejom, zakryjeme druhou častou baklažánu, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry asi na 30 minút.

  3. 3

    Pšeno uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Mladú mrkvu a stonkový zeler očistíme a blanšírujeme. Upečený baklažán vyberieme do misy aj so šťavou, všetku upečenú zeleninu nakrájame nadrobno, primiešame uvarené pšeno, dochutíme soľou a nasekaným koriandrom. Mrkvu a zeler opečieme na výpeku z upečenej rolády.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia