Bezlepkové slané muffiny
Bezlepkové slané muffiny

Slané florentínske muffiny bez lepku

novalim - fotkanovalim, 14. septembra 2019. Komerčný recept.
Slané florentínske muffiny bez lepku
Foto: novalim

Už ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, bazalkou vás určite nadchne. Slané muffiny sa výborne hodia Zobraziť celý popisUž ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, bazalkou vás určite nadchne. Slané muffiny sa výborne hodia na raňajky, na zajedanie k polievke alebo aj na ľahkú večeru. Inšpirujte sa našim receptom ešte dnes.

25 minút
na 200 °C

Suroviny

120 g (listy)
50 g nastrúhaný
3 PL
4 PL
60 g
200 ml
2 ks
280 g
1 bal.
2 ČL
200 g (typu Philadelphia, žervé alebo ricotta)
50 g
50 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Špenátové listy a bazalku nasekáme najemno a parmezán nastrúhame. Píniové oriešky opražíme dozlatista na suchej panvici.

  2. 2

    Maslo rozpustíme a ešte horúce ho vyšľaháme vo väčšej mise s mliekom a vajciami izbovej teploty. V druhej mise zmiešame suché prísady, múku, kypriaci prášok, soľ a cukor.

  3. 3

    Potom opatrne gumenou varechou zmiešame suché prísady s vyšľahanými, kým nezískame hladké cesto. Nakoniec zapracujeme do zmesi krémový syr, jogurt, parmezán, špenát, bazalku, píniové oriešky a provensalské korenie.

  4. 4

    Košíčky na mafiny poukladáme do formy a cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov. Cesto je pomerne lepkavé, preto ak máte, použite na to zmrzlinovú naberačku. Mafiny pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 20-25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia