Ovsená kaša
Ovsená kaša

Expresná nevarená banánovo-ovsená kaša

siuuu - fotkasiuuu, 4. septembra 2019
Expresná nevarená banánovo-ovsená kaša
Foto: siuuu

Pred pár rokmi som potrebovala zhodiť nejaké kilečká, a tak prišiel rad aj na ovsenú kašu, ktorú som predtým nikdy nejedla. A ako Zobraziť celý popisPred pár rokmi som potrebovala zhodiť nejaké kilečká, a tak prišiel rad aj na ovsenú kašu, ktorú som predtým nikdy nejedla. A ako sa hovorí padla kosa na kameň - tú klasickú varenú kašu som do seba nedokázala za živý svet dostať, preto som si našla vlastnú variantu - kašu nevarenú. V kombinácii s banánom, čerstvým ovocím a škoricou je výborná a pripravujem ju občas stále. A myslím si, že v tejto podobe bude chutiť aj deťom ako zdravšia alternatíva raňajok.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

70 g
1 ks
100-120 ml (alebo mlieko)
podľa chuti
štipka
podľa chuti čerstvé sezónne (figy, maliny, čučoriedky, ríbezle...)




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky (jemné sú lepšie ako klasické) navlhčíme vodou alebo mliekom (ja používam vodu) tak, aby boli vločky vlhké ale neplávali v tekutine. Pridáme banán a vidličkou ho vo vločkách dobre roztlačíme. Uhladíme, navrch dáme čerstvé ovocie, posypeme škoricou a kokosom a podávame.

Diskusia k receptu

kikusiatko1507
Robím presne tak isto, iba pridávam aj jogurt podľa chuti ...biely alebo ochutený...výborné raňajky so širokými možnosťami obmeny:-)
1x siuuu
haji
Jednoduché, rychlé a vločkové, co víc si přát? Skvostné foto!! Já jsem vločkoholik, vločky miluju ve všech podobách. Děkuji za inspiraci, sfúzovat s banánem mě ještě nenapadlo.
1x siuuu
siuuu
@haji (4.9.2019 10:50)

robievam aj s jablkom, tiež je fajn - ale banán a vločky je pre mňa NAJ kombinácia .. a k tomu napríklad kyselkavé maliny a voňavá škorica ... mňaaaamka
frezia68
Len raz som použila instantné-nechutilo.S banánom sú najlepšie a tie figy sú skvelým bonusom. Aj zajtra budem mať podobné raňajky :-)
1x siuuu