Bezlepkové piškóty
Bezlepkové piškóty

Bezlepkové piškóty

novalim - fotkanovalim, 31. augusta 2019. Komerčný recept.
Bezlepkové piškóty
Foto: novalim

Najlepšie bezlepkové piškóty sú tie, ktoré si doma napečieme sami. Na desiatu, do batôžka alebo na ďalšie spracovanie - napríklad pri príprave nepečených bezlepkových Zobraziť celý popisNajlepšie bezlepkové piškóty sú tie, ktoré si doma napečieme sami. Na desiatu, do batôžka alebo na ďalšie spracovanie - napríklad pri príprave nepečených bezlepkových dezertov. Je dobré mať ich po ruke.

20
porcií
10 minút
príprava
8 minút
na 220 °C

Suroviny

140 g
4 ks
70 g
70 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy dáme vajcia s oboma cukrami a vyšľaháme mixérom do peny.

  2. 2

    Postupne pridávame preosiatu múku a gumenou varechou jemne zamiešavame do zmesi. Nakoniec ešte premiešame trochu metličkou, aby sme z cesta odstránili hrudky.

  3. 3

    Zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nanášame do pripraveného plechu. Ak máme plech s tvarovanými formami na dlhé piškóty, vymastíme ho trochou oleja a napĺňame cestom po okraj. Ak máme obyčajný plech, vystelieme ho papierom na pečenie a striekame cesto v tvare piškót dlhých približne 10 cm.

  4. 4

    Keď máme cesto nastriekané, posypeme ho krupicovým cukrom, čím získame efekt talianskych piškót “Savoiardi”. Dáme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme cca 7 - 8 minút do zlatista.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne by sa zišiel recept na dia piškóty, ale na diabetikov sa menej myslí, asi preto, že stačí zameniť cukor za sladilo, aspoň tak si to mnohí vysvetľujú, ale to nestačí. Chcela by som robiť nejaké piškótové dezerty nepečené (aj tiramisu, napr.), ale u nás dlhé dia nezoženiete. Tak jedine si upiecť.....a možno stačí aj tento recept upraviť.
1x haji
evanaaa
@Haji , vďaka, a predstav si, ja to mám aj uložené, ale som na to zabudla po takom čase, takže sa mi receptík zíde.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia