Plnená tekvica
Plnená tekvica

Hokkaido tekvica zapekaná so syrom

siuuu - fotkasiuuu, 26. augusta 2019
Hokkaido tekvica zapekaná so syrom
Foto: siuuu

Priznám sa, že tekvicu (akúkoľvek) veľmi nemusím, ale zasa mám veľmi rada syr typu Niva. Tento recept som pred pár rokmi videla v nejakej Zobraziť celý popisPriznám sa, že tekvicu (akúkoľvek) veľmi nemusím, ale zasa mám veľmi rada syr typu Niva. Tento recept som pred pár rokmi videla v nejakej relácii o varení na jednom z českých kanálov a hneď ma zaujal, pretože bol nenáročný na suroviny aj prípravu a hneď som si predstavila tú chuť sladkastej, ale chuťovo inak nevýraznej tekvice a naopak chuťovo výrazného syra. A musím povedať, že to bolo skvelé jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks menšia
2 ks
100 g
40 g
3 ks menšie
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (čerstvý alebo sušený)




Postup

  1. 1

    Z umytej a osušenej tekvice odkrojíme vrch tak, aby nám zostala hlbšia spodná časť. Jadierka vyberieme (môžeme umyť a usušiť ako maškrtu k vínku). Tekvicu (spodnú aj vrchnú časť) spolu s neošúpanou šalotkou dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 35 - 40 minút do mäkka.

  2. 2

    Pokiaľ sa pečie tekvica, tak očistíme a uvaríme zemiaky, z ktorých urobíme zemiakovú kašu (iba s maslom - bez mlieka). Po upečení do zemiakov vytlačíme zo šupy vnútro upečenej cibule aj vnútro z upečenej tekvice - upečenú dužinu vyberáme opatrne lyžicou, treba dávať pozor - šupka je po upečení krehká a ľahko sa pretrhne.

  3. 3

    Zemiaky zmiešané s cibuľou a vnútrom z tekvice premiešame, dochutíme soľou a korením, pridáme trocha syra (solíme opatrne - syr je slaný) a naplníme do spodnej časti z tekvice. Navrch rozdrobíme zvyšný syr a vrátime späť do rúry - zapekáme pokiaľ sa syr neroztopí (ja som zapekala pod grilom asi 5 minút).

    Hokkaido tekvica zapekaná so syrom  - obrázok 3
  4. 4

    A potom už iba vychutnávame.

    Hokkaido tekvica zapekaná so syrom  - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík i fota! Umím si to představit i s jiným druhem sýra, chutná dobrota.
1x siuuu
cesminaz
Super,máme velmi radi na podobné spôsoby pripravenú pečenú tekvicu :-) Táto tvoja verzia musí byt výborná,určite vyskúšam!
1x siuuu
atulienka
Vyskúšam tiež a pokusne nahradím zemiaky kvakou, aby som prispôsobila recept delenej strave. Vďaka za recept.
1x siuuu
siuuu
@atulienka (27.8.2019 09:35)

.. dobrý nápad - s tekvicou som kvaku ešte nekombinovala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia