Paradajkový tatarák
Paradajkový tatarák

Paradajkový tataráčik s krevetami

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 26. augusta 2019
Paradajkový tataráčik s krevetami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

120 g
80 g
1 strúčik
4 ks surové
1 ks




Postup

  1. 1

    Umyté čerstvé paradajky pokrájame na väčšie kocky, ktoré necháme v sitku odtiecť. Potom ich spolu so sušenými paradajkami a cesnakom rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Krevety dáme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 5 minút.

  3. 3

    Bagetku pokrájame na kolieska, potrieme paradajkovým tatarákom, na to dáme opečenú krevetu a dozdobíme bylinkami podľa chuti.

Diskusia k receptu

radox1
urcite by som ich pred pecenim olupal po chvostik,nakrojil,vybral crievko,a po upeceni by boli pekne roztvorene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia