Pečené bravčové rebierka
Pečené bravčové rebierka

Pečené bravčové rebierka fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 21. augusta 2019
Pečené bravčové rebierka (fotorecept)
Foto: frezia68

Dávno som nejedla takú dobrotu :-) Asi preto, že negrilujem,či .....?

2
porcie
30 minút
príprava
140 minút
na 150-160 °C

Suroviny

600 g
Suchá zmes:
1 KL
1 KL
1/2 KL
podľa chuti (alebo celá)
3 strúčiky (drvený)
1  ks malá (nastrúhaná)
Marináda:
1 ks menšia
3 strúčiky
1 lyž.
3 lyž.




Postup

  1. 1

    Bravčové rebierka som umyla, poutierala a odblanila.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom tú suchú zmes som rukami votrela do mäsa a vymasírovala :-). Zabalila som do potravinovej fólie, aby mäso nevyschlo a treba nechať aspoň 2 hod. v chlade. Môže aj cez noc.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som mäso dala na alobal, teraz som osolila a kto má rád, dá aj mleté čierne korenie. Ja radšej štipľavú papriku. Do alobalu som dobre zabalila, aby šťava nevytiekla pri pečení, ale rebrá ostali šťavnaté. Piekla som na 160 °C cca 2 hod. Nepodlievať, nemastiť, aj tak je šťavnaté.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým som urobila marinádu: Na prepustené maslo som dala orestovať cibuľu, potom som pridala cesnak (pozor na pripálenie), paradajkové pyré, ocot, cukor, sójovú omáčku, štipľavú nakrájanú papričku a nechala som trocha zredukovať a potom som mixovala. Marinádu som ochutnala a môžete dochutiť podľa seba.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vybratí z rúry som pozorne otvorila alobal, lebo para páli :-). Natrela rebierka s marinádou, pridala uvarené zemiaky potreté maslom soľou a posypané rascou. Dala späť do rúry na 240 °C (nemám gril) asi na 10 min, potom som obrátila rebierka a znova natrela marinádou, nechala dopiecť cca 10 min.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po desiatich minútach som vybrala a bola to dobrota. Mäso sa oddeľovalo od kostí, šťavnaté...chutné. Ak vyskúšate, želám dobrú chuť!

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Hmm, pěkný receptík, taková žebírka by mi chutnala - fajnová marináda, chutná fota! Bude to i o bobříkovi trpělivosti, tolikrát natíra voňavé masko.
frezia68
Ďakujem :-). Inšpiroval ma recept na YT Vařte s Majklem a on má dobré recepty.Už som robila podľa neho Bavorskú sekanú na oslavy a bola skvelá.Raz ju pridám,ak bude nejaké stretko :-).
yogicek
Ci pana ta to hej! Spravim. Už vidzim jak mam masne aj ušiska. Znam že nemožeš chľeba aľe ja sebe dam s chľebom. Bars šumne.
frezia68
@Yogicek : Šumňe od Tebe,že ši tu aj nakuknul.Bo od totej Tvojej preslavenej šviečkovici s pravu domacu knedľu,aňi ňeznam,či ši daco tu pridal? Pamätam,že bandurky neľubiš,ale aj s chľebom budze fajne. Ta dobre šmaky :-).
altyn
@frezia68 (24.8.2019 21:09)

Náhodou som zohnal rebrá a tak som skúsil podľa teba. Zmenil som akurát cukor za med a prirobil omáčku. Fotka nieje moc vydarená, hlad a chuť boli moc silný. Ale chuť bola fantastická!!!


frezia68
@Altyn : Narobil si mi riadne chute. A omáčka pasuje,mne sa "vypiekla",ale rebierká boli šťavnaté.Potešil si :-).
sisaaa
Prave som vyskusala, je to vynikajuce!!! Vyborny postup - lepsi sposob ako najprv rebierka obvarit, chutna marinada.