Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán s kozím syrom

siuuu - fotkasiuuu, 2. augusta 2019
Zapekaný baklažán s kozím syrom
Foto: siuuu

V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na zapekaný baklažán - ktorý ja osobne až tak veľmi Zobraziť celý popisV lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na zapekaný baklažán - ktorý ja osobne až tak veľmi nemusím, ale v tomto prevedení mi chutí, pretože kozí syr a zeleninu či bylinky zasa naopak mám veľmi rada.

10 minút
príprava
5-8 minút
na 230 °C

Suroviny

 čerstvý menší
 čerstvá (alebo iné bylinky)
 mäkký
 sekané




Postup

  1. 1

    Baklažán narežene do tvaru vejára, osolíme a necháme takú pol hodinku "vypotiť". Potom soľ aj s tekutinou zotrieme papierovým obrúskom, baklažán jemne potrieme olivovým olejom a na rozohriatej grilovacej panvici na sucho opečieme z oboch strán.

  2. 2

    Posekáme zopár orieškov (ja som mala kešu, ale môžu byť v podstate akékoľvek), pridáme trocha olivového oleja, pár strúčikov cesnaku, korenie, soľ, čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a spolu zmiešame.

  3. 3

    Opečený baklažán dáme na pekáč s papierom na pečenie, na každý plátok dáme trocha orieškovo-cesnakovej zmesi, trocha čerstvého kozieho syra (alebo slaného) a v rúre pod grilom pár minút zapečieme pokiaľ sa syr neroztopí.

  4. 4

    Ozdobíme paradajkami a bylinkami, pokvapkáme olivovym olejom a teplé podávame.

Diskusia k receptu

cesminaz
My baklažán milujeme na rôzny spôsob :-) Robievam naozaj velmi často a najmä v lete,teraz ho mám sama v záhradke.
1x siuuu
siuuu
@Cesminaz (3.8.2019 07:33)

Ja si k nemu postupne hľadám cestu - skúšala som tiež už viacero receptov - najviac mi chutí v kombinácii s paradajkami alebo paradajkovou salsou. Akurát v záhradke ho nie a nie dopestovať - narastú mi iba také malé 10 cm kúsky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia