Slaný fazuľkový koláč
Slaný fazuľkový koláč

Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanou

danja301 - fotkadanja301, 1. augusta 2019
Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanou
Foto: danja301

Slaný tart, vhodný ako brunch, ľahký obed, či večera... Zasýti a poteší chute, oči aj žalúdok...

6
porcií

Suroviny

125 g
250 g
1 ks
1 ČL
1 ČL
Navrch:
200 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
1/2 bal. mrazená




Postup

  1. 1

    Základné suroviny na cesto - múku, vajce, maslo, soľ a cukor zmiešame, vytvoríme kompaktnú zmes a vymiesime na hladké cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky na pol hodinu. Zatiaľ si vyhrejeme rúru na 175 °C.

  2. 2

    Vyberieme cesto z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na pekáč. Rukami vyhladíme, nezabudneme na okraje...

  3. 3

    Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom, soľou a mletým korením, potrieme ňou cesto a dáme do rúry piecť pri teplote 175 °C na 20 minút.

  4. 4

    Po 20 minútach koláč vyberieme a rozmiestnime na povrch zelené fazuľky, nakrájaný cesnak a olivy. Dopekáme na 150 °C ešte 50 minút. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evelynba
Pekný slaný koláčik a pre mňa dobrá inšpirácia, ale určite zapekať ešte po 20 minútach ďalších 50 minút? Nie je to chyba? Veď to musí byť úplne suché, najmä ak tie fazuľky nie sú v smotane, ale idú až navrch po jej zapečení?
danja301
@Evelynba (2.8.2019 08:09)

Tým, že sa korpus sa nepečie vopred a dáva sa piest zároveň so smotanou, musí sa prepiecť, aby aj smotana stuhla, keďže do nej okrem vajíčka, nejde nič na stuženie, a hrozí, že ak sa to neprepecie dôkladne, vsiakne do spodného korpusu, ktorý namokvá...určite nebude suchý..,ja pečiem klasický, nwpustam ventilátor, možno v teplovzdušné hrozí, že sa,, presusi"tak ho asi treba trosku odsledovat
tina4840
Pekný recept. Nielen v tomto prípade, ale všeobecne by bolo fajn, keby sa uvádzal rozmer formy (plechu),
v ktorom sa pečie. Vopred ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia