Opečená treska
Opečená treska

Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 22. júla 2019
Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, kaleráb, mrkva, hrášok, uhorka, tekvica, patizón, vodnica, cuketa, špenát a baklažán, no a k Zobraziť celý popisFenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, kaleráb, mrkva, hrášok, uhorka, tekvica, patizón, vodnica, cuketa, špenát a baklažán, no a k tomu rôzne odrody cibule... Veru neviem, ktorú zeleninu by som korunoval za jej výsosť. Teším sa, že sme jej prišli všetci na chuť. Dáva nám to nekonečný priestor pre kreativitu a zdravé odľahčovanie jedál.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
200 g
20 g
500 g
250 g
200 g
100 g
200 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom masle s trochou olivového oleja najprv sprudka opečieme osolenú a okorenenú tresku z každej strany a potom pomaly dopekáme. Hotovú tresku vyberieme a udržiavame teplú do podávania. Do masla pridáme rozpučený strúčik cesnaku a estragón, podľa potreby dosolíme a zmesou polejeme tresku.

  2. 2

    Na cibuľke s trochou masla orestujeme ružičky karfiolu spolu s nakrájanými zemiakmi, osolíme, podlejeme smotanou a dusíme domäkka. Potom tekutinu zlejeme a karfiol so zemiakmi rozmixujeme v mixéri dohladka. Očistené šampiňóny nakrájame a orestujeme na masle dozlatista, osolíme. Očistenú špargľu blanšírujeme v osolenej vode al dente, potom ju vyberieme a ochutíme rozpusteným maslom.

  3. 3

    Na tanier roztiahneme karfiolové pyré, naaranžujeme pripravenú špargľu a šampiňóny, navrch položíme opečenú tresku a prelejeme estragónovým maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia