Pomarančový zákusok
Pomarančový zákusok

Vitamínový pomarančový zákusok s LianaVitom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 17. júla 2019. Komerčný recept.
Vitamínový pomarančový zákusok s LianaVitom
Foto: potravinarskavyrobaliana

Šťavnatá pomarančová piškóta s použitím vitamínového nápoja LianaVit pomaranč.

Suroviny

Svetlá piškóta:
8 ks
8 PL
2 ks
8 PL teplá
8 PL
1 bal.
2 PL
1/2 bal.
Pomarančová piškóta:
6 ks
6 PL teplá
1 bal.
1 PL
6 PL
1 bal.
1/2 bal.
2 PL
Sirup:
400 ml
1 bal.
75 g
100 ml
Poleva:
1/2 bal.
5 PL vlažná
100 g
1 KL
Okrem toho:
 (alebo pomarančový)




Postup

  1. 1

    Svetlá piškóta: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme teplú vodu, olej a potom múku s kypriacim práškom a Zlatým krémom. Nakoniec zapracujeme sneh z bielkov. Piškótu pečieme pri 175 °C 20-25 minút.

  2. 2

    Podobným postupom pripravíme pomarančovú piškótu: Žĺtky, pomarančový LianaVit a 1 lyžicu kryštálového cukru spolu vyšľaháme. Ostatné je rovnaké ako pri svetlej piškóte. Piškótu pečieme pri 175 °C 20-25 minút.

  3. 3

    Sirup: Vodu s cukrom prevaríme a necháme vychladnúť. Do vlažnej vody pridáme LianaVit pomaranč a rum alebo rumovú arómu.

  4. 4

    Svetlú piškótu prerežeme na polovicu. Spodný svetlý plát natrieme marhuľovým alebo pomarančovým džemom, položíme pomarančovú piškótu a polejeme sirupom. Opäť natrieme džem a priložíme druhú polovicu svetlej piškóty.

  5. 5

    Na záver pripravíme polevu. LianaVit pomaranč rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme práškový cukor a olej. Podľa potreby pridáme 1-2 lyžice vody. Povrch koláča polejeme pripravenou polevou, rozotrieme horúcim nožom. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

  6. 6

    Koláč môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii a to tak, že v svetlej piškóte vymeníme polohrubú múku za 8 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok, v pomarančovej piškóte vymeníme polohrubú múku za 6 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.

  7. 7

    Viac o vitamínovom nápoji na www.lianavit.sk

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia