Kapučíno zákusok
Kapučíno zákusok

Cappuccinové rezy s piškótami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. júla 2019

Tieto zákusky som upiekla pre rodinu kam cestujem v pondelok. Verím, že si pochutnajú. Už som piekla podobné rezy, ale teraz sú z kakaového Zobraziť celý popisTieto zákusky som upiekla pre rodinu kam cestujem v pondelok. Verím, že si pochutnajú. Už som piekla podobné rezy, ale teraz sú z kakaového cesta s cappuccinovým krémom. Korpusy som piekla zo 6 vajec, ale úplne postačí upiecť z 5 vajec, lebo sú dosť vysoké. Možno sa vám táto verzia zákusku bude lepšie páčiť.

22
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
6 ks
6 PL
5 PL
2 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
700 ml horúca
4 PL
1 bal.
3 bal.
80 g
250 g
1 PL
4 bal.
Na máčanie piškót:
50 ml horúca
2 PL
50 ml
Poleva na vrch:
200 g
2 kocky
1 PL
1 PL
1 PL
Na potretie:
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila krém. Do misy som dala cappuccino v prášku a zaliala som ho horúcou vodou. Keď trošku vychladlo, pridala som vanilkový cukor a vanilkové pudingy a uvarila som hustú kašu. Nádobu s pudingom som ponorila do studenej vody a rýchlo ochladila. Potom som studenú hmotu preložila do robota a vymiešala na hladko. Hmotu som preložila do misy.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutý puding a dobre ešte prešľahala. Napokon som pridala rum.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť na 3 hodiny.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do vajcovo-cukrovej hmoty a opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm, som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 minút. Pokiaľ sa piekol prvý kakaový korpus pripravila som cesto aj na druhý a tiež sa piekol 10 minút. Nechala som ich chladiť na mriežkach, foto som zabudla urobiť. Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na lekvár som natrela prvú polovicu krému.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém som ukladala dlhé piškóty máčané v cappuccinovo-rumovej tekutine.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na krém som uložila druhý kakaový korpus a uložila na 3 hod. stuhnúť. Až potom som na koláč položila papier na pečenie, dosku na krájanie a 4 kg cukru a nechala v chladničke celú noc.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala sam vrch a opäť uložila do chladničky stuhnúť. Keď čokoláda stuhla, koláč som nakrájala na rezy horúcim mokrým nožom. Nie je nutné ho zdobiť. Ja som vyšľahala 100 ml smotany 33% a zdobila cukrárskym vreckom.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prajem vám dobrú chuť.

    Cappuccinové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

haji
V pondelok přepadnu dostavník, kterým, milá Iz,i pojedeš. Neublížím nikomu, jen znárodním capuccinno rezy do daru. Krásná práce, postup, fota, o chuti si nechám do pondelka zdát.
izabella929
@haji. milá moje...no mala by si z čoho vyberať..z odrezkov som urobila guľky s pridaním orechov..verím, že by si si pochutnala...akurát včera tu bol syn a hovorí...boli sme na svadbe, boli tam všelijaké zákusky a jedno mali všetky spoločné, aj keď farebne odlišné, ale všetky krémy boli rovnakej chuti..už som ich pobalila do prenosnej krabice, nech si zvykajú na to, že pocestujú na juh...ďakujem pekne za komentár.,-)


rubyrom
Krásné řezy a opět dokonalé provedení! Jsi mistryně v pečení luxusních řezů!!!
1x motyka
cesminaz
@Izabella929 (13.7.2019 19:19)

Krásny zákusok milá @Izabelka :-)
Vieš,aj u nás je to tak...deti si doma zvyknú na všeliaké dobré koláče a aj narodeninové torty čo zvyknem robiť a potom ked volakde idú a niečo sladké tam jedia,tak porovnávajú sami pre seba-konzistenciu cesta,alebo výraznosť chute :-)) Nie raz prišiel niektorý syn domov a vraví: "Mama,nechutilo to zle,ale s tvojím sa to ani porovnať nedá.Ty robíš najlepšie!" :-)) No a presne to je ten moment,ked mi srdce poskočí,lebo vidím,že tá celá námaha pre rodinku stojí zato.Sú si vedomí toho čo majú a vedia si to ceniť :-) Prajem ti pekný den @Izabelka !
izabella929
@rubyrom ,to sa časom človek naučí precíznosti,ak má záujem aj sám o to,,,inak nič zložité to nie je,,,treba chcieť a to vidíš už aj sama na svojich výsledkoch,,,teším sa,že tvoja práca sa mení a to čo vytvoris je pekne a iste aj chutné,,ďakujem pekne za komentár,,
izabella929
@cesminaz ,iste to chápem, každý to robí inak..domáce je domáce, to nemá chybu a maminkina kuchyňa bude v ich srdciach navždy tá najlepšia..) nedávno bol u mňa syn, práve som skladala zákusok tiež s piškótami máčanými v sirupe..sedel a pozoroval všetko..napokon mi povedal..maminka s akou ľahkosťou a precíznosťou si ukladala jednu piškótu k druhej akoby si to robila roky..prajem ti nádherný zbytok nedele..a ďakujem pekne za komentár.-)
mariaklara
nádherný zákusoček...mňamka na 100pro.... piškóty ukladané s veľkou precíznosťou a isto aj s láskou....pastva pre oko a určite aj pre bruško...:-)
izabella929
@mariaklara ,ďakujem pekne za komentár a veľmi sa teším ,že sa ti zákusok páči,,,priniesla som ho sem mojim milým a veru veľmi ho večer pochválili a chutil každému,,, pekný pozdrav posielam z rodného kraja,,,
baily1
Ahoj ,chcem sa opýtat mozem dat namiesto vody do kremu mlieko?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia