Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Rýchle zapekané zemiaky z panvice

siuuu - fotkasiuuu, 11. júla 2019
Rýchle zapekané zemiaky z panvice
Foto: Siuuu

Toto jednoduché a rýchle jedlo je dobrota - neverila by som, že zemiaky, vajíčko, mozarella a pár ochucovadiel k tomu môžu tak dobre chutiť. Zobraziť celý popisToto jednoduché a rýchle jedlo je dobrota - neverila by som, že zemiaky, vajíčko, mozarella a pár ochucovadiel k tomu môžu tak dobre chutiť. Robievam ich, keď nemám času nazvyš a potrebujem zahnať hlad.

1
porcia
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väčší
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
60 g
1 ks
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiak (najlepšie nový) umyjeme, osušíme a aj so šupou pokrájame na čo najtenšie kolieska (ja používam V krájač). Panvicu potrieme olejom, rozložíme v jednej vrstve plátky zemiaku tak, aby sa čiastočne prekrývali, prikryjeme a dusíme 5 minút.

  2. 2

    Potom potrieme paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme, uložíme plátky šampiňónov a mozzarelly, do stredu vyklepneme vajíčko, ochutíme jemne oreganom prípadne inou bylinkou, prikryjeme a dusíme ešte 5-6 minút.

    Rýchle zapekané zemiaky z panvice - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme na tanier, obložíme kúskami sušenej šunky a teplé podávame.

    Rýchle zapekané zemiaky z panvice - obrázok 3

Diskusia k receptu

marika9
Niečo veľmi podobné som robila nedávno podľa synových inštrukcií a bolo to naozaj úžasné papaníčko. Môžem len odporučiť. Je to pekne nafotené.
haji
Pěkný receptík, chutný, rychlý, variabilní, vděčný. Krásná fota!
chorvatka
No toto "studentské" jedlo som varila na internate uz v roku 1968 ked nas bolo viacej a mala som len po jednom zo surovin. (vajce, zemak, tvrdy chlieb, konzervu lancmitu, atd.) tak sa najedli viceri moji kolegovia ; podla sezony a zasob sa pridaval syr, spekacky a zapijalo sa cajom. kde uz su tie zlaté casy ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia