Cuketové placky
Cuketové placky

Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete fotorecept

zuzana300 - fotkazuzana300, 12. júla 2019
Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete (fotorecept)
Foto: Zuzana300

Keď som sa rozhodla pred pár rokmi, že musím schudnúť, z jedálnička som odstránila sacharidy, teda bielu múku a cukor, nahradila som ich kváskovým, Zobraziť celý popisKeď som sa rozhodla pred pár rokmi, že musím schudnúť, z jedálnička som odstránila sacharidy, teda bielu múku a cukor, nahradila som ich kváskovým, celozrnným chlebom, bielu múku za špaldovú a pohánkovú, ľahko stráviteľnú. Samotná cuketa je pre zdravie úžasná plodina a v kombinácii s mladými zemiakmi, cesnakom a cibuľou, všetko v bio kvalite, je zárukou, že už nikdy nepriberiem a stalo sa. Takže vám prinášam síce známy recept, ale celkom v inej kvalite, na aký sme boli poväčšine navyknutí.

3-4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (na hrubo postrúhaná aj so šupkou)
5-6 ks mladé menšie
100 g (alebo pohánková)
3-4 strúčiky
1 ks menšia
1 ČL
ľubovoľné
100 g (pokrájaný na malé kocky)
za špic noža
1 ČL
1 ks
4-5 PL (alebo iný v BIO kvalite)




Postup

  1. 1

    Suroviny potrebné na placky, ako som si ich prichystala ja, aby som na nič nezabudla. Chýba vajce, no na druhom obrázku ho vidno v miske, spolu so všetkými surovinami na spracovanie lahodného cesta.

    Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu postrúhať na hrubšom strúhadle, zemiaky na tenkom strúhadle, syr pokrájať na kocky, pridať soľ, korenie, bylinky, aké má kto rád. Dobre vymiešať všetky suroviny, ak treba pridať múku, alebo iné obľúbené korenie (tymian, bazalka, oregano), čo kto má rád, ale bez voňavej majoránky si ich neviem predstaviť, spolu s cesnakom placky krásne prevonia.

    Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom (alebo inom) oleji vyprážané v ľubovoľnej veľkosti, môžu byť 4 malé, alebo 3 stredné placky upražené na oboch stranách do bronzova. Ak chce ušetriť čas, stačí plech poliať olivovým olejom, cesto naň rozprestrieť a môže sa namiesto kociek syra na vrch posypať hrubo nastrúhaný syr a zapiecť do bronzova v rúre na 180°C cca 25 minút. Tiež výborne chutná.

    Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je výsledok, voňavé, a nesmierne chutné placky, k tomu "acidko" zapíjať a nebíčko v papuľke je slabý výraz na tú dobrotu. Je sezóna, tak DOBRÚ CHUŤ!

    Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Placky vyzerajú fajn a z tých surovín ani nemôžu byť zlé. Tie zemiačky sa dostatočne prepečú? Nebolo by lepšie nastrúhať ich?
cesminaz
Niektorý den som robila skoro na vlas rovnaké :-) Jedine že ja dávam oregano a nie majoranku a dala som špaldovú celozrnnú.Ale mne sa nechcelo v ten den babrat s vysmážaním,tak som to všupla na plechu do rúry :-) Robila som k tomu zemiakové pyré.
zuzana300
@Farbuska (12.7.2019 14:48)

áno, pravdaže sa musia zemiačky postrúhať, a to na tenko. V miske je dobre vidno, že sú postrúhané a vajíčko je v strede. Na kocky je postrúhaný syr, lebo keby ste ho postrúhali aj na hrubo, zgrčí sa v ceste. Takto je veľmi chutný v plackách, lebo sa trochu pripečie.


zuzana300
@Farbuska (12.7.2019 14:48)

ešte poznámka, máte pravdu, mala som postup napísať podrobne, ten syr vyzerá ako nakrájané zemiaky. Musím to opraviť, neuvedomila som si to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia