Mäsový koláč
Mäsový koláč

Pide s voňavým mletým mäsom

siuuu - fotkasiuuu, 6. júla 2019
Pide s voňavým mletým mäsom
Foto: siuuu

Na tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, Zobraziť celý popisNa tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, ktorý som mala možnosť ochutnať. Neskutočne voňavé mäsko a chrumkavá kôrka tvoria úžasnú dvojku. Našla som tu viacero receptov na PIDE, ale v tejto úprave nie, tak pridávam aj môj obľúbený do zbierky.

2
porcie
50-60 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ČL
3 PL
1/3 hrnčeka (teplá)
1/2 ČL
1 ČL
Plnka:
300 g mleté
200 g (čerstvé alebo sterilizované lúpané)
1 PL
1 ks
3 strúčiky
2-3 PL
Okrem toho:
 biele a čierne
 čerstvé alebo sušené
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme cesto - do misy preosejeme múku (môžete použiť iba hladkú), pridáme cukor, soľ, sušené droždie, olej a vodu a vymiesime hladké cesto. Poprášime múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť cca 45 minút až hodinu.

  2. 2

    Pokiaľ cesto kysne pripravíme si náplň: Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, mleté mäso, opekáme pokiaľ nie je mäso opečené, pridáme soľ, korenie, drvené paradajky (v sezóne môžete použiť aj čerstvé - zbavené kože), paradajkový pretlak a dusíme 30-35 minút.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú časť vyvaľkáme na ovál veľkosti cca 25 x 20 cm. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, alebo môžeme vaľkať malým valčekom priamo na pekáči. Do stredu rozdelíme náplň, boky zdvihneme a zahneme a konce spojíme a stlačíme.

  4. 4

    Náplň posypeme drveným koriandrom a rímskou rascou (určite použite rímsku rascu, má úplne inú chuť ako klasická a urobí tú správnu chuť), posypeme čerstvými bylinkami (ja som použila tymian). Cesto potrieme rozšprudlovaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a dáme do rúry zohriatej na 200 °C. Pečieme 20 minút. Po upečení hneď podávame.

    Pide s voňavým mletým mäsom - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia
Kedze mame uz veceru hotovu, musi to pockat do buduceho tyzdna. Dakujem za vyborny recept.
1x siuuu
haji
Zajímavý receptík, fotogenický a určitě chutný!
1x siuuu
garanco
Veľmi chutné jedlo!
Recept som si uložila hneď, ako si ho pridala na Varechu, ale som naň pozabudla. Dnes som pide upiekla prvýkrát, mám ho rada ( keď sme v Turecku), tak teraz ho môžem piecť častejšie. Ďakujem za recept!!!
1x siuuu
ichmel
Dneska som upiekla aj keď som nemala všetky tie koreniny. Bolo fajné! 😋 Ja som dala tak 80% hladkú múku a 20% ražnu celozrnnú. Určite budem ešte robiť, ďakujem za recept:)
1x siuuu
siuuu
@ichmel (6.11.2023 17:57)

Som rada že chutilo, musím znovu aj ja urobiť ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia