Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč

Bezlepkový čokoládový koláč

novalim - fotkanovalim, 6. júla 2019. Komerčný recept.
Bezlepkový čokoládový koláč
Foto: novalim

Na bezlepkový čokoládový koláč s lesným ovocím nebudete potrebovať takmer žiadnu múku. Prekvapí vás, aký je chutný a šťavnatý a najmä milovníci silnej čokoládovej Zobraziť celý popisNa bezlepkový čokoládový koláč s lesným ovocím nebudete potrebovať takmer žiadnu múku. Prekvapí vás, aký je chutný a šťavnatý a najmä milovníci silnej čokoládovej chuti si prídu na svoje. Podávajte ho s čerstvým ovocím, je to ideálny letný dezert ku kávičke.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
200 g
200 g
80 g
80 g
40 g
40 g
40 g nasekaná
 štipka
Náplň:
200 g
40 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme ovocnú náplň. Ovocie s cukrom a vanilkovým extraktom dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme 2-3 minúty prevariť, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme cesto. Vo väčšej mise si z bielkov a soli vyšľaháme polotuhý sneh, potom pridáme krupicový cukor a šľaháme ďalej, kým sa cukor v snehu nerozpustí. Sneh by mal byť lesklý.

  3. 3

    Postupne potom pridávame všetky ostatné suroviny, pričom kakao a práškový cukor preosejeme a jemne ich gumenou varechou vmiešavame do snehu.

  4. 4

    Tortovú formu s priemerom 18-20 cm vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej polovicu cesta. Na to uložíme vychladenú a scedenú ovocnú zmes a nakoniec prikryjeme druhou polovicou cesta. Povrch uhladíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

  5. 5

    Pečieme približne 35-40 minút. Upečený bezlepkový čokoládový koláč necháme aspoň 30 minút vychladnúť, kým ho vyberieme z formy. Nakoniec koláč posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia