Bruschetta
Bruschetta

Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 1. júla 2019
Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No a jahodu odjakživa považujeme za kráľovnú sladkej kuchyne – v Zobraziť celý popisČerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No a jahodu odjakživa považujeme za kráľovnú sladkej kuchyne – v penách, zmrzlinách či zaváraninách. Ale nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar predurčujú jahody i čerešne aj do „slanej" zážitkovej gastronómie. Stačí trochu odvahy a nadšenia... a majstra varešky dokážu príjemne prekvapiť mnohé, priam šokujúce kombinácie.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

16 koliesok
100 g
100 g čerstvé
25 g
50 ml
160 g
5 – 10 g
100 ml (z čerstvých pomarančov)
2 ks
trocha
1 ks




Postup

  1. 1

    Z hnedého cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom a pomarančovou šťavou, pridáme škoricu, klinčeky a aníz, povaríme 2 – 3 minúty. Potom pridáme odkôstkované čerešne a zahustíme podľa potreby Solamylom, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.

  2. 2

    Ricottu vymiešame so soľou do hladkej konzistencie.

  3. 3

    Kolieska bagety opečieme na suchej panvici z oboch strán a necháme krátko vychladnúť. Na kolieska potom pomocou cukrárenského vrecka nanášame ochutenú ricottu, ozdobíme sušenou šunkou a čerešňovým ragú. Hotové dekorujeme lístkami šalátu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia