Šalát s jahodami a mozzarellou
Šalát s jahodami a mozzarellou

Šalát s jahodami a mozzarellou

siuuu - fotkasiuuu, 26. júna 2019
Šalát s jahodami a mozzarellou
Foto: siuuu

U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj krásne. Tak na záver sezóny sme si dopriali ešte Zobraziť celý popisU nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj krásne. Tak na záver sezóny sme si dopriali ešte tento lahodný šalát s jahodami a so syrom.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti (alebo ľadový)
podľa chuti (čerstvé väčšie)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Na zálievku:




Postup

  1. 1

    Množstvo použitých surovín nechám na každom z vás. Ja som na jednu porciu použila 2 veľké maxi jahody, 2 guľky mini mozzarelly, asi 6 listov šalátu (mala som mini šalát), 1/2 malej červenej cibule, 1 plátok oravskej slaniny, 1/3 ČL medu, 1/2 ČL balzamikovej redukcie, 1/2 ČL ryžového octu (zálievky netreba veľa, aby neprebila chuť jahôd).

  2. 2

    Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na ľubovoľné tvary. Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na menšie kúsky, rovnako natrháme mozzarellu. Červenú cibuľu očistíme a pokrájame na maličké kúsky. Sušenú šunku alebo slaninu pokrájame na malé kúsky a nasucho na panvici opečieme do chrumkava.

  3. 3

    Jahody zľahka zmiešame so šalátom, pridáme mozzarellu, pokrájanú cibuľu, ochutíme soľou (iba jemnučko), korením, pokvapkáme zálievkou a posypeme opraženou sušenou šunkou.

Diskusia k receptu

siuuu
@Angelikasch (27.6.2019 17:39)

... ale práve tie jahody tomu dodajú šmrnc a obyčajný šalát posunú o level vyššie - chuťovo tam dokonale pasujú ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia