Zeleninový koláč
Zeleninový koláč

Špargľový kiš s konfitovanými paradajkami

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. júna 2019
Špargľový kiš s konfitovanými paradajkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava

Suroviny

200 g
8 ks
100 g
2 strúčiky
10 g
1 ks (na potretie)
 (na podávanie)




Postup

  1. 1

    Špičky (asi 5 cm) zo špargle blanšírujeme vo vriacej vode asi 10 sekúnd a prudko ich schladíme, aby si zachovali farbu. Prerežeme ich po dĺžke na polovicu.

  2. 2

    Cherry paradajky prekrojené na polovicu dáme do menšej ohňovzdornej nádoby, pridáme cesnak, tymian, posolíme a zalejeme olejom. Zmes zakryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C zhruba 30 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Lístkovým cestom vystelieme malé tortové formičky alebo formičky na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky). Do stredu vložíme pár upečených paradajok, dookola poukladáme špargľu. Koláčiky potrieme žĺtkom, posypeme soľou a pečieme pri 180 °C 10–12 minút. Podávame s mozzarellou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia