Bruschetta
Bruschetta

Bruschetta s paradajkovým džemom

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. júna 2019
Bruschetta s paradajkovým džemom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak ako čerstvé, vypestované v ich prirodzenej sezóne. Preto sa Zobraziť celý popisDnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak ako čerstvé, vypestované v ich prirodzenej sezóne. Preto sa vždy tešíme na chvíľu, keď sa to v kuchyni rozzelenie špargľou, medvedím cesnakom a špenátom. Za nimi totiž už rýchlo nasledujú farby reďkoviek, cibuľky, mladej mrkvy, paprík, rajčín, rebarbory, jahôd... Cez vitamíny a minerálne látky posilňujú náš imunitný systém, a pritom aj božsky chutia.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

250 g
1/2 ks
2 strúčiky
2 PL




Postup

  1. 1

    Paradajkový džem: Cibuľu nakrájanú na malé kocky opečieme na troške oleja dozlatista, pridáme pretlačený cesnak, cherry paradajky prekrojené na polovicu a zmes posypeme cukrom. Necháme variť na miernom ohni asi 10 minút (tak, aby sme získali hustú „džemovú" konzistenciu). Po dovarení dochutíme zľahka vínnym octom, soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Ciabattu nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm. Plátky ciabatty opečieme nasucho na panvici alebo grile a podávame s paradajkovým džemom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.

Diskusia k receptu

siuuu
Znie to veľmi dobre, ale to čo je na tých bruschettách mi ako džem nepripadá - skôr ako opečená zmes paradajok a cibuľe - paradajkový džem robievam, ale ten teda vyzerá úplne inak






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia