Cícerové krokety
Cícerové krokety

Cícerové krokety v sezame so zeleninovými paličkami

Ľubomír Molnár
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 3. júna 2019
Cícerové krokety v sezame so zeleninovými paličkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Cícerové krokety:
300 g
1 konzerva
1 ks
3 ks
100 ml
Zeleninové paličky:
2 ks (oranžová a žltá alebo fialová)
1 ks
1 ks
1 viazanička
5 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Cícerové krokety: Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom. Cibuľu a cesnak nasekáme a spolu s jedným vajíčkom a so soľou pridáme k zemiakom a cíceru. Zmes zamiešame a vypracujeme krokety. Krokety obalíme vo vajciach rozšľahaných s mliekom, v strúhanke a sezame. Vyprážame ich v horúcom oleji.

  2. 2

    Zeleninové paličky: Mrkvu, reďkovku a kaleráb očistíme a nakrájame na tenké hranolčeky. Karfiol natrháme na menšie hlavičky a spolu s ostatnou zeleninou uložíme do misky. Paradajky zvrchu narežeme jemne do kríža. Vložíme ich do vriacej vody a po 30 sekundách pomocou sitka vyberieme a schladíme v studenej vode.

  3. 3

    Po oblanšírovaní osušíme, olúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme olej, dochutíme cesnakom, soľou a čiernym korením a podávame k zelenine.

Diskusia k receptu