Cestoviny s hubami
Cestoviny s hubami

Nudle s májovkami fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 24. mája 2019

Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem k tomu, že jsem s nimi zatím nevařil, Zobraziť celý popisSoused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem k tomu, že jsem s nimi zatím nevařil, tak si mohu hrát. Dneska jsem zkusil nudle a docela to vyšlo.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti
1 bal. (alebo špagety)
1 ks (celkom)
2 PL
1 PL
kúsok (asi 10 cm)




Postup

  1. 1

    Houby májovky, nejlépe od souseda, který je dobře zná.

    Nudle s májovkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku, kousek pórku a hodně hub si nakrájíme.

    Nudle s májovkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálíme si olej s kouskem másla a dáme restovat houby se zeleninou. Ta trocha zeleniny neovlivní chuť hub, ale hezky to vypadá.

    Nudle s májovkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobře orestujeme, necháme trochu zredukovat, protože houby trochu pustí vodu a přisypeme připravené nudle. Pečlivě promícháme a současně vše prohřejeme.

    Nudle s májovkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Další májůvkový recept, hned bych si dala velkou porci a asi bys mě musel odhánět od pánve. Posílám oběma pozdravení!
marienka44
Ako teba pripravit tie nudle? Uvariť alebo stačí podusiť s ostatnými prísadami. Myslím, že také mám v špajzi. :-) Len májovky cýbajú.
klukodvody
@Marienka44 (25.5.2019 14:10)

Ty nudle jsou instantní a tak dát do misky a zalít vařící vodou a nechat 3 až 4 minuty. Pak ocedit a nasypat do směsi. Zdravíme.
izabella929
@klukodvody ,mnoho rokov som nejedla májovky..rastú iba vtedy, ak je taký mokrý máj ako tento rok..inak priznám sa,nerozpoznám ich len podľa krásnej vône..na takéto skvelé jedlo by som sa určite nechala pozvať...)tlieskam ti kamaráte a pozdravujem ...
klukodvody
@Izabella929 (26.5.2019 11:56)

Děkuji moc za komentář a přiznám se, že jsem je letos jedl poprvé díky sousedovi a musel jsem se soustředit co s nimi. Je to paráda a tak jsem pořád tak experimentoval. Ještě jsem udělal polévku, je skvělá a nechal jsem si na nedělní obě pár na smažení. To je ovšem katastrofa. Jak pouští vodu, tak se nedali osmažit. Ještě že jsem vyndal kousek uzeného a tak přece jen bylo řízky. Smažené uzené máme moc rádi. No na jídlo bychom Tě rádi pozvali a díky moc za oslovení. Vážím si toho. Moc Tě pozdravujeme.
klukodvody
@Sonulienka (26.5.2019 12:58)

Moc zdravíme a děkuji. Vyzkoušel jsem celkem tři jídla, respektive dvě jídla a jednu polévku a to bylo fajn. Ty smažené už nikdy. Přejeme oba krásný prosluněný den.
sracz
... tááák a ešte "krát" májovky od Jožky @Kluk_aodvody a je iba na moju škodu, že som sa dlhšie "nepristavil" na našej Vareške.sk, lebo by som Ti bol navrhol vyskúšať aj "maslové ňočky s dusenými májovkami"! Pridávam rozšírený, prepáč mi Jožka kamarát moju drzosť a trúfalosť, ale vzhľadom na tunajší "ne-výskyt" májoviek, spolieham len a len na Teba! Pokrájané májovky uvaríš vo vyššom hrnci so slanou vodou a ak sú hotové, pomocou SITKA ich povyberáš a preložíš do véééľkej rajnice s vyškvarenou údenou slaninou, na ktorej si urestoval, nadrobno pokrájanú veľkú cibuľu (možno že aj dve) a po jemnom premiešaní krátko orestuješ a pridáš statočné dve hrste pokrájaného zeleného trojboja z petržlenovej, zelerovej a ligurčekovej vňate. Do hrnca s "opustenou" májovkovou vodou, cez "haluškátor" pretlačíš ňočky (gnocchi) z polohrubej múky, mäkkého masla a vajíčok (perlivú vlažnú vodu do cesta pridáš podľa Tebou predpokladanej konzistencie výsledného diela); po trojnásobnom vyplávaní na spenený povrch vody ich bez premývania preložíš do rajnice s pripravenými májovkami, zaleješ prepraženým maslom, nežne zmiešaš a servíruješ bohatoi posypané zeleným trojbojom. ... a budete to jesť "velikó žečkó"! Dobrú chuť a daj vedieť, ako to chutnalo laickej aj odbornej verejnosti!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia