Ovocný koláč
Ovocný koláč

Skvelá ovocná torta bez múky, cukru a vajíčok

siuuu - fotkasiuuu, 13. mája 2019
Skvelá ovocná torta bez múky, cukru a vajíčok
Foto: siuuu

Toto bolo asi moje najväčšie prekvapenie čo sa zdravších dezertov týka ... Robila som ich už viacero a boli chutné, ale táto torta predčila Zobraziť celý popisToto bolo asi moje najväčšie prekvapenie čo sa zdravších dezertov týka ... Robila som ich už viacero a boli chutné, ale táto torta predčila všetky moje očakávania - chuťovo je úžasná, a to napriek tomu, že neobsahuje múku, cukor ani vajíčka. Je šťavnatá, sladká a svieža zároveň.

8-10
porcií
10 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks zrelý
3 ks stredne veľká
3 ks
2 šálky
4 PL kopcovité
4 PL (alebo med)
1 bal.
1/2 šálky
2 PL rozpustené
1-2 hrste
2 PL (alebo mandľová)




Postup

  1. 1

    Dva banány roztlačíme vidličkou, mrkvu a jablká očistíme a nastrúhame najemno. Zmiešame. Ovsené vločky rozmixujeme, zmiešame s 3 PL kakaa a s práškom do pečiva. Postupne vmiešame do mrkvovo-banánovo-jablkovej zmesi. Pridáme 3 PL javorového sirupu alebo medu, rozpustené maslo a vodu, premiešame a nakoniec jemne vmiešame mrazené ovocie (pracuje sa s ním lepšie ako s čerstvým, pretože je tvrdšie).

  2. 2

    Formu (ja som použila priemer 18 cm) vymastíme maslom a vysypeme napríklad kokosovou múčkou. Rovnomerne rozotrieme cesto a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 35 minút (vyskúšame drevenou špajľou). Necháme vo forme vychladnúť.

  3. 3

    Na polevu rozmixujeme 1 banán s 1 PL kakaa a 1 PL javorového sirupu alebo medu a natrieme na vychladnutý koláč. Môžeme podávať hneď alebo necháme hodinku-dve polevu zatuhnúť v chladničke. Ozdobíme podľa svojho vkusu - ja som použila čokoládovú "ryžu", cukrové perličky a kandizovaný ibištek s lístkami medovky. Prajem príjemné maškrtenie bez výčitiek. Výborná bola s domácou banánovo-malinovou zmrzlinou (zmrazený pokrájaný banán rozmixovaný s mrazenými malinami).

    Skvelá ovocná torta bez múky, cukru a vajíčok - obrázok 3

Diskusia k receptu

siuuu
Stanci 11 + Zahra : dúfam že Vám bude chutiť ako nám ... pre mňa zatiaľ úplne NAJ koláčik z tých zdravších ;-)
haji
Recept mi málem unikl, nechápu. Pěkný recept, určitě chutná torta. Kandovaný ibišek mě dostal, krásná koruna torty!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia