Jednoduchý mäsový koláč
Jednoduchý mäsový koláč

Jednoduchý mäsový koláč fotorecept

elenas - fotkaelenas, 15. apríla 2019
Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept)
Foto: elenas

Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 ml
1 ČL
3 ks
1 ČL
1/2 ČL
320 g
Plnka:
500 g (zmes bravčové a hovädzie)
1 ks
 (alebo medvedí cesnak, pažítka)
 podľa chuti
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mleté mäso, premiešame a spolu smažíme pokiaľ sa mäso zatiahne. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, podľa chuti iné koreniny alebo bylinky. Chvíľu spolu smažíme pokiaľ sa šťava mierme vyparí. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak. Zmes odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

    Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kefírové mlieko zmiešame so sódou bikarbónou a necháme trochu postáť. Sóda začne pracovať a peniť, takže zoberte radšej väčšiu nádobu. Vajcia vymiešame do penista, pridáme soľ, cukor a kefírové mlieko. Nakoniec pridávame preosiatu múku a vymiešame cesto.

    Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jarnú cibuľku nasekáme a pridáme k mäsovej zmesi, ja som ešte pridala aj medvedí cesnak. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej formy (moja 24 cm). Na cesto dáme mäsovú plnku a zalejeme zvyšným cestom. Vrch som posypala sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriate na 180 °C rúre, cca 35 – 45 minút.

    Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Horúci koláč potrieme roztopeným maslom a môžeme podávať. Je fajnový za tepla a za studena, môže byť na raňajky, desiatu alebo aj na večeru.

    Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

hanis
Také se mě moc zamlouvá tento jednoduchý recept! Hned jak přijdu z práce, vyzkouším upéct k večeři...zkusím s uzeninou, balkánským sýrem a medvědím česnekem.
1x elenas
hanis
Včera jsem ho upekla, použila jsem žitnou mouku (chová se jinak než bílá mouka, nebylo jí potřeba tolik) a plnila dle zásob v ledničce - niva, slanina, šunka, tibetská pažitka - posypala jsem slunečnicovými semínky. Jednoduché a moc dobré. Určitě budu dělávat častěji - bylo to raz dva hotové, zítra si vezmeme na výlet jako svačinku (pokud ho dnes nezmárníme :)
1x elenas
elenas
@Hanis (17.4.2019 09:45)

Ďakujem pekne za komentár a tvoju tvorivosť, je to naozaj rýchlovka pod zub:)
1x hanis
farbuska
Urobila som koláč cez sviatky na chalupe. Použila som rôzne skrojky a zvyšky údeného mäsa pokrájané na drobné kocôčky. Šlo to rýchle a výsledok bol chutný. Koláč bol dobrý sám, ale aj k fazuľovici. Použila som bielu múku, ale nabudúce (lebo určite bude nejaké nabudúce) použijem niektorú tmavšiu alebo celozrnnú. Ešte raz vďaka za tento variabilný recept.
elenas
@Farbuska (22.4.2019 19:19)

Ďakujem pekne za odozvu, som rada, že sa recept páčil, takého typu koláč aj my si dáme k polievke. Náplne naozaj sa dajú vymýšľať akékoľvek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia