Vyprážaná mrkva
Vyprážaná mrkva

Mrkva v kokose fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 10. apríla 2019
Mrkva v kokose (fotorecept)
Foto: kvakac

Toto je jedna bleskovka na využitie varenej mrkvy. Taká ľahká večera, alebo televízna chuťovka. Potrebovali sme spotrebovať mrkvu, tak sme ju takto urobili.

5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

 varená
 (kto chce)




Postup

  1. 1

    Množstvá som neuviedol, kto chce si urobí podľa seba. Mrkva môže byť z polievky, alebo aj na pare uvarená. Nakrájame si mrkvu na dlhé hranolčeky. Osolíme ak nebola voda na jej varenie slaná.

    Mrkva v kokose (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajce rozšľaháme s vínom. Ak je to pre deti, tak s mliekom. Mrkvu namočíme do vajca.

    Mrkva v kokose (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z vajca preložíme do kokosu a obalíme. A vyprážame v horúcom oleji. Ide to rýchlo. Pozor kokos má snahu prihorieť, tak na slabšom ohni to robiť. Hotové dáme na papier, nech odsaje olej.

    Mrkva v kokose (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme na tanier a maškrtíme. Jeden problém to má. Treba určiť jedného, kto bude vysmážať. A malá rada - uvarte tej mrkvy viac.

    Mrkva v kokose (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Majster nezvyčajných receptov sa zase prejavil, ale v dobrom, teda, v chutnom :-) Takúto chuťovku nepoznám, úplná novinka, ako aj všetko od teba....zatiaľ si nesklamal :)
siisa
Určite vyskúšam, tiež som zvedavá na tú chuť. Super !
1x kvakac
mijaita
V indickych jidlech je take mrkev v kokosovem mlece, je to vynikajici!!! Na tuhle se tesim, rada udelam. Skvela je i kokosova tempura.
haji
Laik žasne, odborník se diví. Zajímavý receptík, neotřelý. S chutí bych okoštovala, asi neostalo...
1x kvakac
kvakac
Ďakujem vám za milé komenty. Tak ako som napísal je to prekvapenie v ústach. Dcéra čo nechce jesť mrkvu, tak si dávala, až som očí otváral. Takže je to dobré, ako naučiť jesť deti mrkvu.
mathias
Tak za tento recept by sa nehanbil ani majster kulinárských exotík p. Gordonko z Nitry. Ďaľej môj komentár nebudem radšej rozvádzať. Jedným slovom, toto je kuchársky paškvil. Trepať mrkvu dohromady s vínom a potom sa alibisticky vyhovárať, že nepridávajte víno, pokiaľ to varíte pre deti, mi pripadá ako lacná výhovorka. Pán Kvakač, tentokrát Ste to prehnali. Mám všetky Vaše recepty v KK, ale tento tam určite nebude. Tento Váš recept mi pripomína Petra Novotného, ktorý v markízáckej relácii spomínal ako do relácie priniesol pán Labuda recept na plnenú mrkvu.To bol pre neho najväčší kulinársky šok za celú éru vysielania
1x kvakac
kvakac
@Mathias (11.4.2019 18:15)

Ďakujem za milý a podnetný koment, ktorý nechcete rozvádzať na celú stranu, len na pol strany. Vidím, že dobrý ľudia ešte sú u nás. Radosť žiť s takými dobrákmi.
1x radost
mijaita
@Mathias umis varit alespon jako tebou kritizovani panove? Podle statusu jsi tu pouze za kritika. V tomto pripade si bud zajed do Indie, nebo si projdi indicke recepty. Mrkvove kari je s kokosovym mlekem bezna, indicka mana (v prekladu je to delikatesa, kdybys nevedel). Kokos se i prazi, to prodavaji v Sape. Tak proc ne obalena mrkev v kokosu? Je mi te lito. Evidentne ti staci sekana v umastenem papire.
mijaita
@Kvakac (11.4.2019 05:43)

Mam napad, jasne co nejdriv do toho jdu, ale coz tu mrkev vymachat jen v naslehanem bilku? Jojo, chut si predstavit umim, tesim se na to a i hoste dostanou! :-)
1x kvakac
kvakac
@Mijaita (11.4.2019 19:42)

Tak to by bola bomba. Viem si chuť predstaviť, ako mrkvové pusinky s kokosom. Skús to budem rád. Daj potom vedieť.
haji
@Kvakac (11.4.2019 19:20)
Radost ze života! To jsi trefil. Vykřesat ji, dá někdy hodně práce.
Přeji krásný víkend!
1x kvakac
mijaita
@Kvakac tak jsem tu s tou mrkví :-) Hranolky ze syrové mrkve jsem minutu povarila, vychladle osusila, obalila v naslehaním bílku a v kokosu. V kastrůlku s vetsim množstvím oleje osmazila. Do oleje jsem je davala pinzetou. nemám slov, uzasné! Uz planuju, budou predkrmy, chutovky. Dobre jsi to vymyslel, jak jsem si to vyladila podle svoji huby. Vino se mi do toho nehodi, ale to nevadi, vid. Hranolky jsou krasne na skus. To se ti povedlo, ode me mas medaili :-)


1x kvakac
mijaita
No a jeste jsem udelala z pulky mrkve mensi hranolky a z bilku udelala skrobové těstíčko s tim kokosem. Ano, taky super!! Jdi do toho, navstevy budou zirat :-) Ale musis toho udelat vic, ja to snedla vsechno hned jak jsem to vyfotila :-) Jsem rada, ze se obcas na Varese objevi i neco zajimaveho. Fakt jsi zabodoval!


1x kvakac
kvakac
@Mijaita (13.4.2019 13:16)

Ďakujem za koment a vyskúšanie. Ja som vedel, že aj takto to bude dobré. Oboje vyzerá veľmi chutné. To som tiež písal, že sa to nestačí robiť, lebo sa to do človeka prepadá. ja som použil mrkvu s polievky na kohúta a ta mrkva ma už inú chuť, preto som dal to víno. Maskovací manéver.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia