Omeleta s hubami
Omeleta s hubami

Omeleta s hubami a mozzarellou

galbani - fotkagalbani, 10. apríla 2019. Komerčný recept.
Omeleta s hubami a mozzarellou
Foto: galbani

Sýte raňajky na víkend.

4
porcie
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
300 g
2 ks (2 x 125 g)
1/2 pohára
2 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Huby očistite a pozdĺžne nakrájajte. Päť minút restujte vo väčšom množstve extra panenského olivového oleja spolu so strúčikom cesnaku. Zalejte bielym vínom a mierne povarte, kým sa tekutina odparí.

  2. 2

    V miske vidličkou mierne našľahajte vajce - žĺtky rozbite, ale do bielkov ich zamiešajte iba veľmi ľahko, aby sa omeleta pri smažení príliš nevzdúvala.

  3. 3

    Na panvici rozpusťte maslo, pridajte štvrtinu rozšľahaných vajec a dve minúty smažte pri strednej teplote. Potom do stredu omelety pridajte štvrtinu húb a štvrtinu nakrájanej mozzarelly a omeletu preložte do tvaru polmesiaca. Nechajte smažiť pri miernej teplote ešte tri minúty. Rovnako pokračujte aj pri príprave ďalších troch porcií. Omeletu podávajte teplú a posypanú pažítkou.

    Omeleta s hubami a mozzarellou - obrázok 3

Diskusia k receptu