Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Trio koláče fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 8. apríla 2019
Trio koláče (fotorecept)
Foto: cesminaz

Tvaroh, čokoláda a džem. Tri najobľúbenejšie plnky v jednom koláči s chrumkavou cukrovou kôrkou ;-) Pri týchto kysnutých koláčoch si príde každý na svoje Zobraziť celý popisTvaroh, čokoláda a džem. Tri najobľúbenejšie plnky v jednom koláči s chrumkavou cukrovou kôrkou ;-) Pri týchto kysnutých koláčoch si príde každý na svoje ;-P Sú fantasticky chutné!

8 ks
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
125 g
1,5 dl
0,5-0,75 dl vlažná
1 ks
3 PL
2 PL
1 zarovnaná KL
21 g čerstvé
Na tvarohovú plnku:
250 g
2 PL
1 bal.
1 kopcovitá PL (v prášku)
Okrem toho:
podľa potreby (alebo iná podľa chuti)
100 g
100 g
cca 1 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme celkom zmäknuté už dopoly tekuté maslo, žĺtok, med a v mlieku napučané droždie. Tých zvyšných cca 0,5-0,75 dl vody pridávame postupne a vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto už len bez miesenia upravíme do tvaru bochníka, poprášime z dola a z hora trochou múky a dáme cca na 1 h kysnúť na teplejšie miesto. Toto cesto kysne trochu ťažšie, preto tá 1 h :-)

    Trio koláče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým nám cesto kysne, si pripravíme všetko potrebné. Na tvarohovú plnku zmiešame tvaroh, 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 1 kopcovitú PL pudingového prášku. Ďalej marhuľovú marmeládu, najlepšie na pečenie aby nevytiekla. Ďalej bielu a mliečnu čokoládu. A napokon na "obalenie" hnedý cukor. Hnedý cukor preto, lebo ten má chuť podobnú karamelu a výborne to spolu potom ladí :-) Kto je odporca hnedého cukru, nech dá biely ,ale ten som ešte neskúšala. Hnedý sa na vrchu krásne do chrumkava upečie, či aj biely to neviem...

    Trio koláče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí a každé cesto s minimom múky ešte raz premiesime krátko do bochníka. S cestom ihneď pracujeme ďalej.

    Trio koláče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládu nalámeme na 2-2 kocky bielu a mliečnu a zamiešame tvarohovú plnku. Bochníček vyvaľkáme ako vajce na hrúbku 4-5 mm, najprv dáme za 1 PL tvaroh, potom čokoládu po dvoch bokoch a nakoniec džem. Cesto poriadne uzavrieme a ukladáme na pomúčenú dosku s uzavretou časťou nadol. Tvaroh treba rozdeliť do všetkých koláčov, je presne vypočítaný tak, aby boli dosť tvarohové :-)

    Trio koláče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po naplnení každý jeden koláč s vrchnou stranou dáme do bielka a potom následne do cukru, ktorý sa naň krásne nalepí :-) Koláče uložíme na plech s papierom ďalej od seba cukrovou stranou nahor. Následne urobíme do každého koláča nožnicami 3 hlbšie strihy tak, aby sa plnka pozdlž dala vidieť. Napokon necháme koláče 20 minút podkysnúť. Medzitým si predhrejeme aj rúru na 180 °C.

    Trio koláče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podkysnuté koláče pečieme 25 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

    Trio koláče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláče sú fantastické! Cesto je podobné brioškovému, je ľahučké a veľmi chutné. Plnky je viac než dosť, tak ako sa na 1 koláč patrí :-) No a ako bonus chrumkavý cukrový povrch s nádychom karamelu ;-P

    Trio koláče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A fotka v reze cez stred... Vidno tvaroh a po bokoch bielu a mliečnu čokoládu, ktorá zostane jemne spustená aj v studených koláčoch ;-) Najlepšie sú v deň pečenia, ale aj na druhý deň sú výborné. Verím,že Vám budú chutiť! Dobrú chuť ;-)

    Trio koláče (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Super recept, výborné suroviny, podrobně zpracovaný postup, kráásnáá práce! A vychytávka s jemným krystalovým cukrem je super. Už jsem to zkoušela dávat na povrch sladkých šneků - cukr udělá krustičku, krásný 3D povrch. Plnka nemá chybu, najít 3 chutě v 1 koláčiku je pecka. Smekám, milá @Cesminaz a souhlas s @Kimlo - neskutočné - snové!
rika111
Pekný deň, milá Cesminaz!
Dnes ráno som ťa spomínala. Bola som u sestry na káve a prišla reč aj na koláče. Spomenula som teba, že na Varechu, dávaš neskutočne veľa a chutných receptov. Teším sa aj z tohoto ! Túto trojkombináciu určite
vyskúšam a preto ukladám do knihy. Jednoducho si šikulka!!!
používateľ nemá avatar
123
123
Aj ja som chcela povedať " Bože , môj zlatý", kedy to mám stíhať, keď manžel ma ešte aj nábeh na diabetes? No, dá sa to neskúsiť ?- ale až nabuducí týždeň - teraz ide manžel na kontrolu , takže musíme sa "držať"
cesminaz
@Kimlo @Denyany @Haji @Kvakac @Izabelka @45678 dakujem vám za nahliadnutie a pekné komentáre :-) Som rada,že sa vám koláče páčia! @Rika111 :-) ahoj,vdaka za tvoj komentìk,potešila som sa takej milej pochvale :-) Budem rada ak tieto koláče vyskusas,ver mi,že určite neolutuješ ;-) @Terinka55 :-)) v tom som si istá,že by si bola výborná susedka ;-)) @123 :-) tak ak nabudúce vyskúsas,dúfam ze mi das vediet,že ako chutilo :-) Vsetkým prajem príjemný večer!
1x haji
jack
@Cezminaz krásne,odpadneem.To kedy všetko stíhate papať?Ja už by som mala u teba hádam aj 150 kíl:-)
Alebo to predávaš?
cesminaz
@Macka78 (8.4.2019 19:43)

:-) dakujem si velmi zlatá! Ja sa teším už aj tomu,že si nahliadla,ale ak niektoré recepty niekedy predsa vyskúšaš budem rada :-)
cesminaz
@Jack (8.4.2019 19:49)

:-))) nie,nepredávam :-) tolko toho zas nepečiem.To trvanlivé orechové pečivko som robila cez týžden,niečo sme zjedli a niečo som nabalila aj bratovi :-) Ale tieto koláče zmizli do pár hodín,velmi dobré boli ;-)) Pozdravujem milá @Jack !
1x jack
používateľ nemá avatar
123
123
@Cesminaz (8.4.2019 19:49)

samozrejme, však som už niektoré tvoje koláčiky piekla a manžel sa stále pýta, kedy budem zase piecť...
používateľ nemá avatar
123
123
@Cesminaz (9.4.2019 20:51)

kontrola diabetes manžela dopadla ok, takže som ich upiekla... no, aká som "šivkovnica" - nechcela som, aby cesto bolo riedke- nemám tvoj grif, tak bolo husté... tvaroh som tiež nepoužila taký ako mal byť, tak bol "rozliaty" aj napriek práškovému pudingu. Ale napriek tomu všetkému môjmu "šikovníctvu" koláčiky boli super a zmizli za jeden deň...
cesminaz
@123 (15.4.2019 21:14)

:-))) no ty si teda šikovnica :-) Dakujem za tvoju odozvu a som rada,že napriek všetkému chutili.Pekný den!
simi711
Výborné koláče, dnes sme ich piekli. Ale inú chuť som ani nečakala. Vaše meno je zárukou kvality koláčov.
cesminaz
@Simi711 (28.4.2019 13:18)

Dakujem velmi krásne za dobrú správu a aj za dôveru :-) Tieto koláče mám obzvlášt velmi rada,chutia fantasticky, najmä s tým chrumkavým cukrom! Som rada,že chutilo ;-)
cesminaz
@Hanula (14.7.2019 18:06)

Ahoj :-) Dakujem a teším sa,že vám koláče chutia.Vydarili sa ti super :-) Pekný den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia