Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Bravčové v papieri fotorecept

nikajednadva - fotkanikajednadva, 6. apríla 2019

Tento recept mám z YT kanálu FoodWishes. Trhané mäso, alebo pulled pork, je jeden z mojich najobľúbenejších, hodí sa napríklad do sendvičov, burgerov ale Zobraziť celý popisTento recept mám z YT kanálu FoodWishes. Trhané mäso, alebo pulled pork, je jeden z mojich najobľúbenejších, hodí sa napríklad do sendvičov, burgerov ale aj do mac and cheese či poutine. Keďže sa najčastejšie pripravuje hodiny v tzv. slow cookeri alebo na grile, doma som ho ešte nerobila. Tento recept však milo prekvapil a mäso je jemné, šťavnaté a doslova sa rozpadáva.

6
porcií
20 minút
príprava
347 minút
na 115 °C

Suroviny

1.5 kg
2 PL
1 PL
1 PL
2 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme zmes korenia. Všetky ingrediencie okrem bravčového si v miske zmiešame. Ja som nemala sušenú cibuľu, tak som ju vynechala. Mäso bolo výborné aj tak. Môžete samozrejme použiť aj akúkoľvek inú osvedčenú zmes.

  2. 2

    Mäso nakoreníme zo všetkých strán.

    Bravčové v papieri (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si dva asi 60 cm dlhé pásy papiera na pečenie. Veľkosť však záleží na hmotnosti mäsa. Ak máte možnosť, použite prírodný, nebielený papier. Bravčové si zabalíme do prvého kusa papiera ako najtesnejšie len vieme.

    Bravčové v papieri (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Otočíme o 90 stupňov a celé to zabalíme do druhého kusa papiera.

    Bravčové v papieri (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si tri kusy alobalu, dostatočne veľké na to, aby sme doň vedeli zabaliť mäso. Znovu sa snažíme balíček zrolovať čo najtesnejšie do prvého kusa alobalu. Otočíme tak, aby sme ďalším kusom pokryli čo najviac spojov a opäť zrolujeme. Nakoniec opakujeme ešte poslednýkrát.

  6. 6

    Uložíme na plech/zapekaciu misu a vložíme do rúry vyhriatej na 115 °C. Dĺžka pečenia závisí od hmotnosti mäsa. Na každých 450 g je to 1,75 hodiny. Teda moje 1,5 kg pliecko som piekla takmer 6 hodín (1 500/450 x 1,75 = 5,83 hodín). Mäso počas pečenia netreba nijak prevracať ani polievať, stačí večer dať piecť a ráno len hotové vybrať.

    Bravčové v papieri (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení sa bravčové priam rozpadáva. Vidličkou ho "roztrháme" na jemné kúsky a použijeme napríklad do sendvičov, cestovín, na pizzu alebo do burgerov.

Diskusia k receptu

kvakac
Pekný recept to je riadna dobrota. Poznám to oplatí sa to urobiť v rúre a v prírode pod pahrebou. Len ma mrzí, že Severoamercká kuchyňa. Totiž toto sme ako chlapci robili pri rieke, obaliť tak isto a vrchný obal blato. Cele sa to dalo do pahreby (nie do ohňa) na hodinu, pre ryby. Bažantí a iné mäso 2 hodiny. Mám to od môjho deda a ten počas života nebol Severnej Amerike. Takže je to aj naša kuchyňa.
farbuska
@Kvakac (6.4.2019 09:49)

Veru, máš pravdu. U nás niekedy zabalili mäso najprv do žihľavy, potom do alobalu a šup s ním do pahreby.
1x kvakac
evanaaa
Celkom sa mi recept páči....a nešlo by to zabaliť do tej pečiacej priesvitnej fólie? Nemuselo by sa to baliť do toľkých vrstiev....alebo práve to je dôležité, aby sa mäso dobre prepieklo?
pochlebovac
6 hodín temperovať rúru na pečenie na 115 stupňov je trochu neekonomické na spotrebu elektrickej energie, pretože má veľké straty. To potom pomalý hrniec v tomto prípade je na použitie najvhodnejší. Netreba obaľovať do papierov a spotreba el.energie je zanedbateľná oproti rúre na pečenie.
hviera
vyzerá to fakt dobre, aj keď nie som zástanca sušeného cesnaku ani cibule, ani také nemám doma. tak neviem či vynechať, či niečím nahradiť :/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia