Slané pečivo
Slané pečivo

Slané pletenky s vegetou fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 4. apríla 2019
Slané pletenky s vegetou (fotorecept)
Foto: luwinka

Dnes na slanú nôtu som upiekla tieto pletenky vhodné napríklad aj k pivu.

12
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
1 ks
30 g
200 ml vlažné
100 ml
1 1/2 ČL
1 ČL
Na potretie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme kvások. Do menšej nádoby rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, medzi prsty múky a pridáme 1 dcl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, soľ, olej, žĺtok, vykysnutý kvások a prilejeme zvyšné mlieko. Vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť zakryté pod utierkou 35 - 40 minút.

    Slané pletenky s vegetou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto nám pekne nakyslo.

    Slané pletenky s vegetou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pomúčenej doske si ho rozdelíme na 2 polovice. Začneme z neho vykrajovať kúsky, ktoré vytvarujeme na šúľky dlhé 26 cm. Začneme každý šúľok stáčať do tvaru pletenky.

    Slané pletenky s vegetou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu sú zapletené.

    Slané pletenky s vegetou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plech si dáme pečiaci papier a poukladáme pletenky, ktoré po vrchu potrieme olejom a posypeme vegetou. Necháme ich ešte chvíľu nakysnúť.

    Slané pletenky s vegetou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme vo vyhriatej trúbe 35 minút na 200 stupňov. Upečené potrieme olejom.

    Slané pletenky s vegetou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V reze.

    Slané pletenky s vegetou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia