Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Čučoriedkový koláč videorecept

sweetkitchenadventures - fotkasweetkitchenadventures, 13. marca 2019

Šťavnatý čučoriedkový koláč s mrveničkou.

20
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
250 g
1 bal.
250 ml
250 ml
250 g
100 g
1 bal.
500 g čerstvé
Mrvenička:
60 g (alebo Hera)
60 g
120 g




Postup

  1. 1

    Najskôr vyšľaháme do peny vajcia s cukrom. Postupne pridávame mlieko, olej a prešľaháme.

  2. 2

    Následne pridáme obe múky, prášok do pečiva a nezabudneme na vanilkový cukor. Stačí už len ručne prešľahať.

  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Poukladáme čučoriedky a posypeme mrveničkou pripravenou z masla / Hery, kryštálového cukru a polohrubej múky. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 175 °C.

    Čučoriedkový koláč (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celý postup je znázornený vo videu.

    Čučoriedkový koláč (videorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cajca
Robim podobný, ale s polovičnou dávkou oleja cca 100ml. Predsa štvrt litra je trochu veľa :-)
Ešte lepší je z redšieho kysnutého cesta s tvarohovou plnkou. Možno trochu ľahší




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia