Pohánkové rizoto
Pohánkové rizoto

Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 5. marca 2019
Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska (fotorecept)
Foto: Macka78

Prečo je pohánka taká výnimočná? Čo ju robí zázračnou je vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo veľkej miere podieľa na zvyšovaní pružnosti ciev. Ten sa Zobraziť celý popisPrečo je pohánka taká výnimočná? Čo ju robí zázračnou je vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo veľkej miere podieľa na zvyšovaní pružnosti ciev. Ten sa nachádza aj v šupkách, ktoré sa používajú na prípravu čaju, odvarov, alebo ako náplň do vankúšov. Pohánka čistí krv a podporuje funkciu obličiek. Okrem toho reguluje zrážanlivosť krvi, znižuje cholesterol a celkovo posilňuje imunitný systém.

4
porcie

Suroviny

300 ml
1  ks menšia
2  ks menšia
2  ks
cca 150  ml (mrazený)
pár ružičiek
3  strúčiky
hrsť
podľa chuti
kúsok
(na posypanie)
4 kusy




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme pohánku... Môžete ju pripraviť ako ja teraz... Pohánku premyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou v pomere diel pohánky dva diely vody a varíme cca 5 minút, odstavíme a necháme zakryté 30-40 minút. Alebo si ju pripravíte deň vo pred... Pohánku premyjeme vodou, zalejeme vriacou vodou a necháme cez noc odstáť zakryté. Ide o najšetrnejší spôsob prípravy.

    Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme si suroviny, ktoré umyjeme a nakrájame. Mrkvu buď nastrúhame na hrubšie rezance, alebo nastrúhame na tenké plátky. Cuketu na malé kocky, špenát nasekáme nadrobno a brokolicu rozoberieme na malinké ružičky.

    Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troške olivového oleja orestujeme najskôr lahodkovú cibuľku, mrkvu, cca po 3 minutách pridáme brokolicu, ktorú som si najskôr dala na chvíľku nad paru, aby zmäkla, ale nie úplne. Pridáme cesnak, cuketu, mrazený hrášok, celé to restujeme asi 10 minút do chrumkava. (Môžete priliať 1 dcl vývaru) Nakoniec prisypeme nasekaný baby špenát a už len chvíľku orestujeme. Ochutíme soľou a korením.

    Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hotovej zeleninovej zmesi primiešame uvarenú pohánku a pridáme kúsok masla. Pri servírovaní posypeme parmezánom.

    Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec si na rozpálenej panvici orestujeme kuracie prsia, ktoré si ochutíme podľa vlastnej chuti, ako Vám vyhovuje. Hotové nakrájame na tenké plátky a môžeme podávať.... (ja som mala naložené deň vopred)

    Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekné, farebné a iste aj chutné! Pohánku som ešte nejedla takto, viem, že je cenná, ja si kupujem v Lídli raz za čas pohánkové pukance, aj 5 balení, aby som mala zásobu, dúfam, že aj v takom stave sa pohánka stáva užitočnou, že to nie je len mlsanie naprázdno. Ale recept si do "pohánkových" ukladám.
siisa
Pohánku často používam. Pekný recept a tie fotečky, no krása :)
an3da
Recept sa mi páči, milujem pohánku. Robila som s hubami, určite vyskúšam aj takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia