Jahňacia roláda
Jahňacia roláda

Jahňacina plnená marhuľovo-orechovou zmesou

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 5. marca 2019
Jahňacina plnená marhuľovo-orechovou zmesou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
15 ks
2 strúčiky
Mätová omáčka:
2 PL
4 PL
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Mäso rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme pokrájanými sušenými marhuľami a posekanými orechmi a zavinieme. Potrieme rozotreným cesnakom s tymianom v oleji. Previažeme špagátom.

  2. 2

    Mäso sprudka opečieme na oleji a dáme na pekáč. Podlejeme vývarom a pečieme 50 minút pri 180 °C. Vyberieme a nakrájame na plátky.

  3. 3

    Mätová omáčka: Cukor skaramelizujeme, pridáme nasekanú mätu, miešame asi minútu, potom pridáme limetkovú šťavu a 100 ml vriacej vody. Zredukujeme na polovicu a zjemníme lyžičkou masla. K jedlu sa hodí zemiakovo-mrkvové pyré.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia