Pečené kuracie mäso
Pečené kuracie mäso

Pečené kuracie mäso fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 23. februára 2019
Pečené kuracie mäso (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jogurtová marináda s rímskou rascou dáva mäsu výbornú chuť :-)

15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
Marináda:
3 PL
1 ks
1 PL (alebo hustý paradajkový pretlak)
1 KL
1 KL
1 KL
0,5-1 KL
2 KL (Kimyon)
0,25 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si prísady na marinádu. Cibuľu postrúhame. Mäso mám tu 3 veľké stehná a 2 chrbty, to je cca 1 kg mäsa. Tie veľké stehná som pozakrajovala. Môžte použiť také časti kuracieho mäsa aké chcete.

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady na marinádu zmiešame a naložíme do nej kuracie mäso. Takto necháme v chlade 1-2 h postáť a následne dáme piecť do rúry odokryté na 190 °C na cca 45 minút. To si treba sledovať a kontrolovať.

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Voňavé, pekne upečené mäso s jemnou kôrkou a chutnou šťavou ;-P Podávame podľa chuti s chlebom, ryžou, so zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastného výberu :-)

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Tiež nakladám mäso - kuracie, ale aj iné - do jogurtovej marinády. Cibuľu som nedávala, ale cesnak áno. Mäso je z jogurtu krehké a veľmi chutné. Nabudúce skúsim aj tvoju marinádu. Vďaka.
marienka44
Je chuťovo a vôňou rozdiel medzi rímskou rascou a obyčajnou? Nemám rímsku rascu kúpenú, mozno dostať v Kauflande.
Recept je výborný, ukážkový. Gratulujem.
haji
Přidávám se k @Terinka55 , dobrý oběd! A také posílám přání krásné neděle, milá Cesmínko!
farbuska
@Marienka44 (24.2.2019 13:39)

Obrovský rozdiel v chuti aj vôni, Marienka. Naša rasca a rímska rasca sú na pohľad veľmi podobné, ale inak veľký rozdiel.
cesminaz
Dakujem krásne všetkým za nahliadnutie a milé komentáre :-) @Marienka44 vdaka za pochvalu :-) a áno,v chuti je dost velký rozdiel,presne ako píše @Farbuska :-) Prajem všetkým príjemný zvyšok večera!
popoluska340
tak ta marinada musi byt vyborna,v sobotu mam volno tak spravim kuracie stehna s touto marinadou uz sa tesiiiimmmm.
mastercheef
@Farbuska (23.2.2019 20:10)

Občas, keď niet času na dlhé varenie, či pečenie, nakrájam kuracie prsia na kúsky, okorením (stačí pomôcť si hotovým korením "pečené kurča" (na kilo pŕs jeden balíček a prisoliť, ale môže ísť aj na pol kila a nesoliť) , niekedy pokvapkám ešte citrónovou šťavou (ale nemusí byť), trocha oleja (ja väčšinou repkový). Pridať biely jogurt (ja dávam gréckeho typu), pomiešať (najlepšie premasírovť rukou, nechať postáť (pol hodiny, ale ja to radšej pripravím večer či v noci pre druhý deň). Napichám pred tepelnou úpravou na kovové ihly, poukladám na plech vyložený papierom na pečenie a upečiem. Na 200C snáď 20 minút, nikdy som nepozeral nan hodiny. Mäso napácované v jogurte je vďaka kyselinám v jogurte krehké a rýchlo hotové (v Indii je to bežná technológia). Isto rýchlejšie ako pečené diely kuraťa.
A k tomu trebárs ryža paralelne uvarená (užívam vo varných sáčkoch predvarenú nešúpanú). Minule som vrazil spolu s mäsom do rúry segmenty tekvice, ktoré som po cca 10 minútach potrel olejom s cesnakom. Spolu so špízmy s mäsom v jogurte to bolo veľmi dobré a strávnici si to chválili.
farbuska
@Mastercheef (25.2.2019 17:00)

Ďakujem pekne za reakciu na moje 2 komentáre, @Mastercheef . Veľmi vhodne si ma doplnil - a možno aj trošku uhádol (?), kde som čerpala niektoré kulinárske skúsenosti. Vitaj na Vareche a nech sa ti dobre darí aj varí.
monty469
Jogurtová marináda je výborná, tiež robievam. No skúsim aj tvoju kombináciu
cesminaz
@Popoluska340 :-) som rada,ze ta recept oslovil,dúfam ze budes spokojná :-) Rímska rasca je síce tak trocha "vec chuti",ale netreba sa jej báť,lebo v dobrej kombinácii chutí skvelo :-) Ozvi sa potom ako chutilo. @Monty469 aj ja robievam viacero jogurtových marinád :-) Obmeny nikdy nezaškodia! Pozdravujem.
rubyrom
Vyzkouším, určitě je to vynikající. také dělám kuřecí v jogurtu a je to skvělé. Ukládám a děkuji za Tvé úžasné recepty.
1x lakey5
marienka44
Práve pripravujem túto marinádu na kur. noy. Olej je tam skutočne len 25 ml? Zdá sa mi to málo.
Mám 4 kuracie stvrte a rozporcujem ich podľa teba, hádam sa maso nevysuší, keď sú menšie kúsky.
cesminaz
@Marienka44 (2.3.2019 16:25)

Ano naozaj len 0,25dl ,to úplne stačí,ved aj kura má trocha svojho tuku :-) Nebojsa,nič sa nevysuší! Pozdravujem a po koštovke sa ozvi :-) @Rubyrom kludne vyskusaj,je to velmi chutné :-)
cajca
Bohužiaľ nasu rodinu to neoslovilo. Kurča bolo po jogurte nakyslé a rímska rasca dala celému ešte divnú príchuť. Všetci ohrňali nosom. Nič dobré. Škoda kurčaťa ☹
1x cajca
cesminaz
@Cajca (30.3.2019 13:35)

To ma mrzí,že ste neboli spokojný :-( Je síce pravda,že rímska rasca je vec chuti a sú ludia ktorým vôbec nechutí. A čo a týka jogurtu na kura,alebo iné mäso,ja to robievam pravidelne-rôzne jogurtové marinády na mäso a nám to naozaj velmi chutí :-) Nikdy nebolo mäso kyslé :-/ Jogurt dodá mäsu nielen dobrú chuť,ale aj vláčnosť :-) Ale každý z nás je iný,na iné jedlo zvyknutý-má iné chute.Dakujem ti za tvoju odozvu a skúsenost s receptom.Prajem pekný den.
1x haji
alena77
@Cezminaz recept bol uložený a dnes aj vyskúšaný. Ďakujem veľmi pekne....veľmi rýchle, chutné a určite budem robiť aj nabudúce
lucinka7771
Velmi chutilo....a tiez mojim drobcom, Simonkovi a Davidkovi....mate velmi dobre a chutne recepty....vase lahucke slahackove pecivo uz ochutnali aj tu vo Svedsku a velmi im chutili, tak ako aj mne a mojej rodine.
Este raz dakujem za skvele recepty a ze si date namahu ich tak precizne zdokumentovat.
cesminaz
@Lucinka7771 (15.8.2019 13:14)

Ahoj,dakujem velmi pekne za taký milý komentík :-) velmi ma tvoje slová potešili! Pri takýchto komentoch vidím,že to "babranie" s receptom stojí zato :-)) Som rada,že vám mäsko chutilo a že aj to šlahačkové pečivo si vyskúšala :-) Dúfam,že ťa ani dalšie recepty čo odo mňa raz vyskúšaš,nesklamú :-) Pekný den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia