Nepečený makový koláč
Nepečený makový koláč

Makový raw koláč

mirkajan - fotkamirkajan, 19. februára 2019
Makový raw koláč
Foto: mirkajan

Raw koláčiky príliš nemusím, väčšinou sú na mňa príliš sladké. Mala som však návštevu, ktorá obľubuje práve tento typ dezertov, tak som experimentovala a Zobraziť celý popisRaw koláčiky príliš nemusím, väčšinou sú na mňa príliš sladké. Mala som však návštevu, ktorá obľubuje práve tento typ dezertov, tak som experimentovala a celkom sa podarilo. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotografie, ale rýchlo som odfotila posledné kúsky, lebo hrozilo, že fotiť nebude čo...

8-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

150 g (bez kôstky)
60 g
2 PL
1 ks
100 g
2 PL
2 PL
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Datle a slnečnicové semienka namočíme do vody aspoň na 2 hodiny. Ľanové semienka pomelieme, k pomletým pridáme 2 PL vody a necháme nabobtnať aspoň 10 minút. Mak pomelieme. Orechy posekáme.

  2. 2

    Namočené datle a slnečnicové semienka scedíme, necháme odkvapkať a rozmixujeme na hladkú pastu. Do pasty pridáme nabobtnané ľanové semienka, vidličkou rozpučený banán, pomletý mak, posekané orechy, chia semienka a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešame.

  3. 3

    Makovú masu vyklopíme na potravinovú fóliu, sformujeme valec, zabalíme do fólie a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc. Na druhý deň obalíme v kokosovej múčke a nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu

afataga
To musi byt dobre, viem si predstavit tu chut, lebo robievam podobne, daju sa z toho urobit aj gulicky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia