Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. februára 2019
Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Fantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si určite pochutí celá rodina :-) Príloha k zemiakom je Zobraziť celý popisFantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si určite pochutí celá rodina :-) Príloha k zemiakom je ľubovoľná, u nás vyhralo mäso :-)

40 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

7 ks väčšie
5 ks
Marináda na zemiaky:
1 ks
2 strúčiky
75 ml
25 ml
1 KL
Na tatársku omáčku:
450-500 g
2 PL
1 PL
4-5 ks (zavárané)
1 ks
50 ml
2 KL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (alebo cukor)




Postup

  1. 1

    Ja som tatársku pripravila už deň predtým a dala na noc do chladničky postáť, lepšie sa chute prepoja. Na tatárku potrebujeme jogurt, hustú smotanu, horčicu, worcester, trocha medu (cukor), olej, soľ, korenie, 1 veľkú cibuľu a 4-5 uhoriek - záleží od veľkosti. Najprv si celkom na drobno pokrájame cibuľu a uhorky, potom všetko spolu zmiešame. Soľ a korenie si treba dať podľa chuti. Ja som dala 1/2 dl slnečnicového a ešte trocha aj olivového oleja. Kto chce si to mixne, ja nezvyknem :-)

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred prípravou jedla si najprv urobíme marinádu na zemiaky, je to veľmi jednoduché. Jednu stredne veľkú cibuľu a 2 veľké strúčiky cesnaku mixneme na kašu s 1 dl oleja a 1 KL soli. Ja som dala 3/4 dl slnečnicového a 1/4 dl ľanového oleja, ale môžte dať aj len slnečnicový. Verte, že chuťovo budú zemiaky fantastické!

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si väčšie zemiaky a kuracie stehná. Zemiaky očistíme a pokrájame pozdĺž na hrubo. Stehná len 2x narežeme. Do zemiakov dáme mixnutú cibuľovú pastu a poriadne premiešame. Stehná som len naolejovala a po jednom osolila. Všetko dáme na trocha naolejovaný pekáč, na jednu stranu zemiaky a na druhú mäso. Na vrch zemiakov som ešte nasypala drvenú cayenne. Pekáč dáme piecť do rúry, ktorú sme si rozohriali na 190 °C na cca 1 h. Na konci pečenia som dala pekáč celkom na dno rúry na 5-10 min, aby boli zemiaky aj zo spodu chrumkavejšie :-)

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a už hotové jedlo :-) Výborne ochutené zemiaky s chrumkavou kôrkou a kuracie mäso :-) Už len tatársku k tomu a verte, že si pochutí celá rodina.

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A už si len servírovať a pochutnať na dobrom jedle :-) Namiesto mäsa si k čisto pečeným zemiakom môžte podľa chuti spraviť aj vyprážaný syr alebo nejakú zeleninu. K týmto chutným zemiakom sa hodí naozaj všeličo :-) Prajem dobrú chuť!

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne sa najvac páčia tie zemiačky, skúsim ich nabudúce spraviť. @Cesminaz , prosím ťa, keď si zmixovala tú cibuľu, nezhorkla ti? Lebo ja som u tak tiež kedysi do mäsa mixovala a nechápala som, prečo má tá šťava takú nahorklú železitú chuť, až som sa raz dočítala, že surová cibuľa mixovaním zhorkne. Ale aj tak to skúsim, uvidím.....
cesminaz
@Terinka @3sandra3 @Haji @Sracz @Kvakac dakujem vam za vase nahliadnutie a milé komentáre :-) Je to naozaj velmi chutné jedlo. @Evanaaa :-) v tomto recepte ide vlastne predovsetkym o tie "zemiaky" :-) To mäso,alebo inú prílohu si už každý môže zvolit sám :-) Plánovala som najprv robit len tie pečené zemiaky s tatárskou,ale potom som si to rozmyslela a pridala k tomu zopár stehien.Ale tie som len trocha osolila,nech ich chut zostane len čisto mäsová,aby viac vynikla chut zemiakov :-) Čo sa týka tej cibule poviem ti pravdu,že som neochutnávala pomixovanú kašu :-) ale inak viem o čom hovoríš-raz tak pochodila moja mama :-/ Ale možno zabráni pri mixovaní tej horkosti aj olej..ktovie :-) Daj vsetko najprv do mixeru,aj olej a až potom mixuj :-) Podla mna to vobec nezhorklo,zemiaky boli FANTASTICKÉ!!- nie príliž cibulové ani cesnakové,jednoducho to je kombinácia,ktorá chutí super :-) Vyskúšaj kludne,uvidíš sama ;-) @Finczi veru aj bol fajnový,deti velmi chválili.No a z tejto tatárskej si môžeš bez výčitiek poriadne naložiť :-)) Robím ju už roky. Želám všetkým pekný den.
45678
@Cesminaz (12.2.2019 07:08)

Dobre predpokladas,cibuľu treba mixovať s niečím,minimálne vodou,ale olej v tomto prípade zohral pozitívnu úlohu.
Ja si ale zvyknem cibuľu usušiť,potom pomixujem na prášok a pridávam,tak na zemiaky pečené,lupienky zemiakové a všade,kde sa hodí.
Je možné,že to zmení chuť,oproti čerstvej,ale pre mňa pohodlné a cibuľa dochuti.
Tvoje zemiaky sú perfektné,mne by stačilo k nim kyslé mlieko :-) čo nič nemení na kombinácii u teba:-)
evanaaa
Vďaka, @Cesminaz , skúsim s olejom.....ja som potom keď som zistila tú horkosť, cibuľu trochu povarila a až potom zmixovala, neskôr som nevarila ale osmažila ako normálne a tak zmixla, no a teraz už nerobím ani jedno z toho.....muža som na cibuľu po vyše 40 rokoch navykla! Inak, ja kupujem aj tú praženú hotovú v Lídli a aj sušenú - malinké fliačky, v Kauflande, na zemiaky. Ale tvoju verziu vyskúšam.
lakey5
Vynikajuco navarené. Clovek chce potom hned nieco zjest, ked sa pozrie na Vase recepty. Najskor som si myslel, ze ked si oznacila kuracie stehna za "prilohu", ze je to vtip. Ked si sa potom vyjadrila k tomu v diskusii, zistil som, ze nie. Takze v tomto pripade su zemiaky hlavne a maso iba priloha. Zaujimave. Vynikajuco predostrety recept.
cesminaz
@Lakey5 (13.2.2019 03:27)

:-))) zemiaky nie sú hlavné jedlo,ale v tomto recepte ide predovšetkým o tie zemiaky :-) Ako som mala nazvat to mäso k zemiakom? Hlavné menü?? :-)) Nazvala som to prílohou,lebo tú vieš k tymto zemiakom striedat.Raz mäso,raz vyprážaný syr alebo karfiol,zelenina atd :-) Dakujem ti za komentík,pobavil si ma :-) Pekný den vsetkym!
45678
@Cesminaz (13.2.2019 08:24)

Nie Cezminka,na slnku:-) v susicke na ovocie,ale dá sa aj v rúre. Nakrájam na pol či hrubé prúžky a dám do studenej vody,potom nechám odkvapkať a na papieri v rúre,alebo v susicke cca 60st., Osvedčilo sa mi aj tak,že som mala cibuľu v mrazáku,(zvyknem si urobiť porcie nakrájanej,najmä,keď ma už klíčiť,aby som nevyhodila:-),a potom aj tá sa dá vysušiť.Potom jednoducho urobím prášok a tým dochucujem. Vyskúšaj,možno sa ti to zapáči.Drzim palace:-)
anulienka1
Jednoduché a predsa super. Mám rada recepty, kde jedna, maximálne dve ingrediencie vyzdvihnú chuť celého jedla. Nie, ako niektoré recepty na vareche - " posypeme, provensálskym korením, kari korením, rozmarínom a ešte, aby nebolo málo, pridáme chilli, vegetu, sójovku a horčicu". :)
Bravo, tradične ste potešili Cesminaz.
smejkad
Vynikajúce. Ja som este na vrchu nechala pár kúskov koze z udenej slaninky.
Velmi dobra papanica
cesminaz
Dakujem všetkym za komentáre :-) @Smejkad tvoja odozva ma velmi potešila,som rada že chutilo..Pozdravujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia