Cesnakové rezne

janazjarku - fotkajanazjarku, 18. mája 2010

Celkom obyčajné rezne s príchuťou cesnaku lahodnej vône a chuti. Fotografia nie je nutná, lebo na pohľad vyzerajú ako klasický rezeň, ktorý určite každý Zobraziť celý popisCelkom obyčajné rezne s príchuťou cesnaku lahodnej vône a chuti. Fotografia nie je nutná, lebo na pohľad vyzerajú ako klasický rezeň, ktorý určite každý z Vás už na obrázku videl :-) ak raz vymyslia voňavý internet tak potom samozrejme čuchoobrázok pridám !

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 l




Postup

  1. 1

    Druh mäsa, ktoré budeme vyprážať záleží na výbere kuchára ja som vyskúšala bravčové karé, krkovičku, kuracie a morčacie prsia, ale kľudne to môže byť aj čerstvá ryba. Mäso nakrájame na plátky, ale nenaklepávame môžeme ho trošku "poťapkať" hranou noža, aby sa narušil sval. Do nádoby s vrchnákom /môže byť klasická umelohmotná dóza na potraviny/ nalejeme deň pred vyprážením mlieko a pretlačíme cesnak podľa chuti ja som už raz dala pol hlávky a nič sa nestalo, lebo mäso si "zoberie" koľko potrebuje. Do mlieka vložíme nakrájané rezne a odložíme odpočívať do ladničky. Najlepšie je večer a vyprážať na druhý deň na obed.

  2. 2

    Rezne pred vyprážaním osušíme, osolíme a obalíme v klasickom trojobale, kde môžeme pridať sezamové semiačka, mleté orechy, ale tiež nemusíme. Rezne vypražíme a podávame s ľubovoľnou prílohou a šalátom. Rezne sú veľmi chutné s jemnou cesnakovou arómou.

  3. 3

    Dobrú chuť všetkým milovníkom šniclov !

Diskusia k receptu

sjuz
jééj, to môže byť fajn:)
janazjarku
@sjuz : To som sem urýchlene pridala, lebo ježibabka je rezňový maniak a zajtra ide vraj zase vyprážať ! Mne najviac chutili s morčacích prs. Recept pochádza z Budapešti od kamarátkinej svokry aj ked som ho zaradila medzi slovenské asi rozmýšlam európsky :-)
frezia68
Zasa niečo nové,ešte som rezne v mlieku s cesnakom nemáčala,ale vyskúšam asi tie morčacie,iste sú výborné šťavnaté?
sovka62
Rezne namáčam v mlieku so soľou, ale s cesnakom mi ešte nenapadlo. Vyskúšam, musí to byť dobré.
marlen
z brrrkrkovičky sú takto výborné aj prírodné...
janazjarku
@jezibabka nemáš začo si ozajská východniarska baba ktoré ja môžem, ale o tom by mohli diskutovať východniarske baby z pokecu a tiež slniečkosom, lebo ja som asi dakedy v minulom živote okrem toho, že som bola bručnotanečnica v Turecku bola isto východniarečka :-D
jezibabka1
ja sa musím s cesnakom krotiť, mám ho rada a pridávam ho takmer všade :))
dajaana
:-) hmmm, cesnak - to je ako so smaženou cibuľkou - ešte to len začne vonať a už sedí rodina za stolom - ďakujem :-)
evanaaa
Robievam rezner, ale nie vyprážané namočené deň predtým do ochuteného mlieka s cesnakom a inými príchuťami - podľa chuti (vegeta, horčica, al. kečup, ap.) A z nich robím cigánsku pečienku do žemiel. Aj to je dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia