Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami

Roman Martinkovič
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 28. januára 2019
Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
120-150 minút
na 140 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
250 g
150 g
200 g mladý
600 g
200 g
100 g
50 g domáca




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom mäso opečieme na masti, vložíme do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu a po vrch mäsa zalejeme masťou, prikryjeme a pečieme v rúre pri 140 °C asi 2 až 2,5 hodiny, kým sa mäso nezačne rozpadávať – masť zlejeme a mäso odložíme do tepla.

  2. 2

    Očistené zemiaky dáme variť do osolenej vody spolu s rascou, po uvarení scedíme a necháme trocha vychladnúť. Potom zemiaky roztlačíme, pridáme k nim lyžicu masti a polohrubú múku, dochutíme soľou a korením. Vymiešame a zo zmesi vytvarujeme placky asi 1 cm hrubé a opečieme ich z oboch strán na masti spolu s čerstvým tymianom. Keď sú placky opečené, pomocou varechy ich potrháme na menšie kúsky a dopečieme.

  3. 3

    Špenát umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Nakrájanú šalotku spolu s cesnakom speníme na masle, pridáme osušený špenát, osolíme, okoreníme a krátko urestujeme. Dochutíme muškátovým orieškom.

  4. 4

    Slaninu pokrájame na tenké rezančeky a bez masti dáme na nižšiu teplotu škvariť. Do polovyškvarenej slaninky pridáme brusnice a med. Dochutíme soľou, korením a vetvičkami tymianu. Krátko povaríme.

Diskusia k receptu

izabella929
recept som videla na TVPaprika, môže to chutiť celkom dobre, len na potrhané mäso mám svoj názor..
1x grejsy
evanaaa
V bode 2) nie je písané, čo so zemiakmi, pravdepodobne ich treba roztlačiť, aby sa z nich dali vytvoriť placky a po vymiesení rozvaľkať, alebo?.....nejasne napísané. No, toho mäsa je na obrázku najmenej.
grejsy
To je hrôza sa na to pozrieť na ten obrázok !! To neviete inak nafotiť ???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia