Malinový cheesecake
Malinový cheesecake

Malinový cheesecake fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 27. januára 2019
Malinový cheesecake (fotorecept)
Foto: macka78

Dnes by som vám rada predstavila svoj obľúbený malinový cheesecake. Je rýchly a veľmi jednoduchý. Chutí výborne a dá sa jesť hádam donekonečna...

15 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
110 g
Plnka:
500 g
200 g (pochúťková)
160 g
1 ks
pár kvapiek
1 PL
Malinová vrstva:
500 g (môžu byť aj mrazené)
3 PL (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Ako prvé si rozmixujeme sušienky, pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu a vypracujeme cesto... Pripravíme si okrúhlu tortovú formu (ja som použila priemer 24 cm) a vyložíme papierom na pečenie, ale iba spodok formy, boky formy nech sú bez papiera. Vložíme sušienkový korpus a pekne uhladíme lyžicou.

    Malinový cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krém pripravíme tak, že všetky hore uvedené ingrediencie na plnku dáme do misky a zmiešame dohromady (ja som miešala zľahka metličkou). Krém by mal byť riedkejší. Krém vylejeme na korpus, trošku pobúchame, aby zmizli vzduchové bublinky a dáme do vyhriatej rúry, do ktorej som na spodok dala plech s vodou... (Dávam preto, aby cheesecake nepraskol) Rúru som si nastavila na 150 stupňov. Pečieme cca 40 minút, odporúčam sledovať okraje, tie by mali byť jemne zlatisté a pevné. Nakoľko každá rúra pečie inak. Potom rúru vypneme a necháme pootvorené dvierka (ja dávam utierku medzi dvierka) a necháme cheesecake ešte pol hodinu v rúre. Vytiahneme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

    Malinový cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Malinová vrstva: Necháme si rozmraziť maliny, dáme do hrnca, pridáme cukor, prilejeme 250 - 300 ml vody a nech prejsť varom.. Precedíme a z malinoveho základu si spravíme želatínu ( podľa návodu ). Do hotovej želatíny primiešame maliny, ale už len zľahka premiešame, aby sa úplne nerozbili a nalejeme na cheesecake... Dáme zachladiť, najlepšie cez noc... Dobrú chuť!

    Malinový cheesecake (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marienka44
Ta zelatina je prava alebo tortove zele? Ak prava, ta sa nesmie varit. Paci sa mi kolacik a ukladam do KK.
vladkaku
Ja nikdy nepekávam, je nám to sladké a potom to nikto nejedáva. ALE TOTO!!! Neviem ako vyjadriť, že je to fakt bomba zákusok! A to ešte ani tvaroh nemusím. Vynikajúco chutí a ešte lepšie vyzerá a dokáže ho každý urobiť. Kupujem lacné marína keksy, niekedy do želatíny dám len malinový domáci sirup.Inokedy želatínu rôzne pokrájam a na vrch nahádžem, je to efektné...a najmä nemám rada stereotip. Tento zákusok Vás nenudí a neobjete sa ho. A namiesto múky dávam zlatý klas, alebo menej tvarohu, keď nemám toľko... Akokoľvek - môžete donekonečna variovať a vždy je fantastickýýý! ĎAKUJEM :-)
maryama
ĎAKUJEMe za skvelý recept. Je najlepší. Robila som ho už veľmi veľa krát a vždy ho vychvaľovali :) už sme ho mali aj v kiwi verzií
0tina0
Výborný! Robila som podľa návodu a vyšiel super. Odporúčam vyskúšať 😛
anka376
Dobrý deň, aký tvaroh použiť na malinový cheesecake?