Krémová brokolicová polievka
Krémová brokolicová polievka

Zdravá brokolicová polievka bez smotany fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 14. januára 2019
Zdravá brokolicová polievka bez smotany (fotorecept)
Foto: macka78
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
3 ks
1 ks
3 strúčiky
1  l




Postup

  1. 1

    Ako prvé si nachystáme suroviny: umyjeme brokolicu a mladú cibuľku. Očistíme mrkvu, zemiaky a cesnak. Brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu nakrájame na kolieska, zemiaky na malé kocky, cesnak nasekáme nadrobno a mladú cibuľku nakrájame na kolieska. Na rozpálený olej pridáme mladú cibuľku, postupne pridávame nasekaný cesnak, mrkvu, brokolicu a celé to orestujeme. Zalejeme horúcim vývarom, pridáme zemiaky, soľ, korenie a varíme cca 20 minút. Ku koncu varenia pridáme nastrúhaný muskátový oriešok. Celé to rozmixujeme ponorným mixérom a môžme podávať, napr. so strateným vajíčkom alebo krutónmi, sezamovými alebo slnečnicovými semienkami...

    Zdravá brokolicová polievka bez smotany (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

haji
Máme stejné chutě. Dnes jsem také dělala brokolicovou polévku, bez smetany. Ale trochu jiný postup, obměna v surovinách, je výborná. I tvoje polévka vypadá velmi chutně. Krásné foto!
frezia
Nemam rada kremove polievky so smotanou, preto sa mi tato tvoja velmi paci. Krasna prezentacia.
1x haji
mariamka
trochu s mensimi obmenami, cibula miesto cibulka, restovana na masle s mrkvou aj zemiakmi, brokolica mrazena (zelezna zasoba), mixnute len tak sup-sup, a naozaj nic viac netreba, je vyborna! este farbu doladit :) pozdravujem :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia