Kakaová roláda
Kakaová roláda

Zamatová roláda

ancicka - fotkaancicka, 2. januára 2019
Zamatová roláda
Foto: Ancicka

Určite ju každý pozná, je výborná, lahodná. Raz mi kamáratka povedala keď ju vyskúšala, že do dvierok na chladničke treba nabiť 200-ku klinec, lebo po Zobraziť celý popisUrčite ju každý pozná, je výborná, lahodná. Raz mi kamáratka povedala keď ju vyskúšala, že do dvierok na chladničke treba nabiť 200-ku klinec, lebo po nej len tak zaprášilo, ani nevedela kedy zmizla z chladničky, keď ju urobila.

28
porcií
50 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
5 PL kopcovité
1 PL
2,5 PL
1 ČL
Plnka:
2 dl
1 ks
3 PL
250 g
2 bal.
4 PL
2 PL
Navrch:




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň pridávame kryštálový cukor. Poriadne do tuha vyšľaháme a po jednom zašľahávame žĺtky. Nakoniec pridáme zmiešanú múku, kakao a sódu bikarbónu a zľahka dobre zamiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200 °C po dobu asi 10 minút.

  2. 2

    Na upečené cesto si položíme navlhčenú utierku a cesto prevrátime na pracovnú dosku. Z cesta stiahneme papier na pečenie a s utierkou stočíme do rolky. Rolku necháme asi 10 minút na chladnom mieste vychladiť a potom môžme cesto roztočiť.

  3. 3

    Plnka: Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Pri izbovej teplote za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a zašľaháme ho postupne do kaše a vyšľaháme na hladký krém.

  4. 4

    Krém rozdelíme na polovicu do dvoch misiek. Do jednej pridáme vanilkový cukor, zašľaháme. Do druhej pridáme 4 PL práškového cukru a kakao a dobre zašľaháme.

  5. 5

    Na roztočený plat najprv natrieme svetlú plnku a na ňu natrieme tmavú. Stočíme do rolády a dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín. Potom polejeme čokoládovou polevou a keď poleva stuhne pokrájame.

Diskusia k receptu

jack
Tak to už hej.Zamatovú máme radi.Už ju musím urobiť.
evelynba
Nádherná a určite aj vynikajúca. Klobúk dolu. A to foto! Len sa žiada po nej siahnuť a šup do pusy. Verím, že po takej roláde sa len zapráši.
haji
Velmi pěkný receptík, kouzelné foto i úvod nese dobrú radu. Výstavní roláda, jsi šikulka!
1x jack
motyka
Aj keď po tých dňoch od Vianoc až do dnes, nechcem sladké ani vidieť, tak túto roládu by som si dala. Máš môj obdiv. Prekrásna. Ukladám a asi urobím na 3 krále.
borgsteina13
Tak neviem, čo som pototo, ale nemohla som cesto dostať z papiera. Dáke tipy? Vďaka ?
nora89
Dobrý deň, môžete napísať aj postup ako robíte polevu, vďaka ☺️
domizu
Milujeme ju😁 decká ju zjedia na posedenie, vďaka za skvelý recept🌸




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia