Kuracie rezne
Kuracie rezne

Kokosovo-kuracie rezníky

kvakac - fotkakvakac, 18. decembra 2018
Kokosovo-kuracie rezníky
Foto: kvakac

Tento recept som zazrel v Tv relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zaujal ma na ňom ten záver, keď pani hodnotila recept a Zobraziť celý popisTento recept som zazrel v Tv relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zaujal ma na ňom ten záver, keď pani hodnotila recept a ten výzor tváre, blažený a prekvapený. Vtedy som si povedal, keď to zaujalo odborníčku, tak to bude isto dobré. Dnes som to vyskúšal a verte nebanujem, je to fakt dobré. Bude veru u nás častejšie a odporúčam aj Vám.

6
porcií
15 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Suroviny

6 ks
200 g
Koreniny:
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Umyté rezne osušíme. Osolíme a okoreníme, necháme postáť chvíľu. Potom ich obaľujeme klasicky v trojobale, len miesto strúhanky použijeme strúhaný kokos. Následne ich vysmážame v oleji do červena. Mal som obavy, či nebude kokos prihárať, ale nie. Vysmažené rezne dáme na sitko, nech olej z nich odtečie.

    Kokosovo-kuracie rezníky - obrázok 1
  2. 2

    Prílohu si zvoľte podľa vašej chute. U nás bola ryža. Hodí sa k tomu mandarínka alebo ananás. A akú to ma chuť - mäsovú ako šnicla s mierne kokosovou príchuťou. Aj dom vám bude voňať kokosom. Robil som to s obavou, aké to bude. Keď sme ochutnali prvý kúsok, tak už sme boli usmiati, že je to dobré. Nemusia sa len koláčiky robiť z kokosu, ale aj mäso, no nie. Robil som to vo fritéze na 160 °C. A želám všetkým varechačom príjemné a pokojne sviatky.

    Kokosovo-kuracie rezníky - obrázok 2

Diskusia k receptu

haji
Dobrý nápad, někdy podle tebe, milý @Kvakac , vyzkouším "koko řízek". Jedeš hezky vánočně na slané vlně. Přeji ať prkno pěkně frčí a dobré vlny!
1x kvakac
evanaaa
Kokos nemám, ale možno kúpim, len aby som vyskúšala kokosrezne, ale na skúšku - obalím 1-2 kusy a uvidím (hlavne manžel, ide o neho).....
1x kvakac
motyka
Ja kokos mám, tak určite cez nastávajúce sviatočné dni vyskúšam. Aspoň tak ako Evanaaa. Ale keď chutili vám - keď porovnávam a aj vyskúšala som niektoré tvoje recepty - tak to určite bude chutiť aj mne.
1x kvakac
cesminaz
Fíha,tak toto je zaujímavá kombinácia :-) ale prečo nie,ochutnala by som vdačne.
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia