Zubáč na masle
Zubáč na masle

Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 11. januára 2019

Zubáč na masle, kaša zo sladkých zemiakov a omáčka so špenátom. Toto všetko dokopy tvorí chutné slávnostné jedlo. Pozrite si videorecept!

3-4
porcie
Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom (videorecept)
Foto: tvvarecha

Suroviny

400 g (filety chladené)
100 ml
2 ks
100 g
250 ml
2 ks
30 g
200 g
100 g
 podľa chuti
 podľa chuti
4 strúčiky
7 ks
50 g
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z filiet zubáča odstránime kosti pomocou pinzety a nakrájame ich na porcie. Vložíme ich do misky a polejeme olivovým olejom z oboch strán. Posypeme tymianom a pokvapkáme limetkovou šťavou. Necháme hodinu odležať.

  2. 2

    Batatové pyré: Bataty očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Uvarené bataty scedíme a popučíme. Pridáme tretinu masla, soľ, mleté čierne korenie a tretinu smotany a vymiešame. Nakoniec vmiešame pokrájanú pažítku.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme zvyšok masla a zubáča opečieme z oboch strán (najprv stranu s kožou). Počas opekania jemne osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.

  4. 4

    Špenát: Na panvicu dáme pokrájaný cesnak, pridáme špenát. Podlejeme zvyšnou smotanou a približne 10 minút varíme za občasného premiešania.

  5. 5

    Medzitým pripravíme rukolový šalát. Rukolu polejeme ovocným octom a balzamikovým octom a premiešame. Tento šalát budeme podávať s pokrájanými cherry paradajkami ako prílohu k jedlu.

  6. 6

    Zubáča na masle podávame s batatovým pyré, so špenátovou omáčkou a s rukolovým šalátom s cherry paradajkami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia