Cesnakový chlieb

hrusticka76 - fotkahrusticka76, 15. mája 2010

Nenáročný na prípravu aj na suroviny.

15 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

125 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Biely sendvičový chlieb nakrájame na plátky. V miske rozmiešame zmäknuté maslo,prelisovaný cesnak,kopec čerstvej,nasekanej petržlenovej vňate a soľ.

  2. 2

    Z chleba zoberieme prvý plátok,jednu stranu natrieme cesnakovým maslom. Zoberieme ďalší plátok,natrieme a prilepíme k predchádzajúcemu,už natretému. Takto postupujeme až kým nedáme znova dokopy celý chlebík. Zabalíme ho do alobalu a dáme piecť na cca 15-20 minút do vyhriatej rúry.

Diskusia k receptu

monzy
Podobným spôsobom my robíme cesnakové bagety - na ich veľkosti nezáleží - ponarezávajú sa šikmým rezom a do rezov sa dá cesnakové maslo, zapečie v rúre a mňamm... :-)
hanina
Cesnak mám rada - takže vyskúšam. Vďaka.
gvozdik
ako sa podáva??? za studená???ešte ma zaujíma trvanlivosť? aké máte skúsenosti??? lebo tento chlieb si viem krásne predstaviť ku grilovačke.Super,Ďakujem :-D
samanka
noooo, tak ku grilovačke, si myslím, tobude perfektné...len aby prestalo pršať a záhradné slávnosti sa môžu začať
hrusticka76
..môže sa podávať aj za studena..ale podľa mojich skúseností-jednoducho nemá kedy vychladnúť:))..a tým je zodpovedaná aj otázka trvanlivosti:))..ten nápad podávať ho pri grilovačke je super..vďaka za tip Gvozdik:))..vyskúšam..
sjuz
monzy - tak to poznáme aj my:)
aj toto je zaujímavý recept, dá sa využiť aj starší sendvič, a ku grilovanej zeleninke či rybke to môže byť výborná príloha...:), ukladám:), vďaka
jabath
ja ho podávam s jogurtovou (smotanovou) omáčkou: soľ, lisovaný strúčik cesnaku a petržlenová vňať...... mňamíí- nemá chybu.
Ale pečivo opekám rozložené na plechu- je chrumkavejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia