Zapečený chlieb
Zapečený chlieb

Zapečené syrové chlebíky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. novembra 2018
Zapečené syrové chlebíky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Zapečené chlebíky pozná hádam každý. Sú to výborné a ľahké raňajky, ktoré zvládnu pripraviť aj deti :-) Pridávam pre inšpiráciu aj takúto obmenu :-)

15 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

 plátkový
Na potretie:
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Asi 1 h pred prípravou som nastrúhala 3 strúčiky cesnaku, naliala k nemu trocha rastlinného oleja, pridala trocha soli a ešte lyžicou dobre pomačkala. Do druhej mištičky som dala 2 KL bazalky, priliala trocha olivového a trocha ľanového oleja. Premiešala a nechala postáť. Ďalej si zatiaľ pripravíme chlieb alebo pečivo podľa vlastnej voľby. Ďalej mozzarellu a údený syr plátkový. Množstvo surovín si už upraví každý sám podľa počtu stravníkov :-)

    Zapečené syrové chlebíky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chlebíky poukladáme na mriežku s alobalom. Najprv natrieme každý chlebík cesnakom a potom aj s bazalkovým olejom - netreba šetriť :-) Následne naukladáme na chlebíky syr. Ja som dala na jednu polovicu len samú mozzarellu a na druhú najprv plátok udeného syra a naň ešte mozzarellu. Na vrch niekoľkých chlebíkov som nasypala oregano a štipľavú papriku. A na ostatné čiernu rascu. Ale posypať si ich môžte podľa vlastnej chuti ľubovolne :-) Chlebíky trošku osolíme a dáme do rúry zapiecť. Mne sa piekli 15 minút.

    Zapečené syrové chlebíky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Za pár minút máme na stole výborné raňajky alebo dokonca aj večeru ;-P Sú strašne chutné, najmä tie v kombinácii s údeným syrom a oreganom :-) U nás doma je zvykom ku takýmto chlebíkom podávať dobrú "redšiu" polievku :-) Ale hodí sa k nim aj pohár chladeného Ayranu. Dobrú chuť!

    Zapečené syrové chlebíky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkné, rychlé a hlavně teploučké chlebíky. Co víc si přát?!
rubyrom
Na takové snídani bych si moc pochutnala! Křupavé chlebíčky se sýrem, to je prostě skvělé! Děkuji za inspiraci.
mirop
fajn, preco nie, akurat naco miesat 3 druhy oleja? Podla mna by stacil jeden.
cesminaz
@Rubyrom :-) vdaka za koment. @Mirop :-) jasné,ze by stačil aj jeden,to je logické :-) a kto chce,si ho aj môže dat.Ja som dala 3,lebo olivový a lanový majú rozdielne účinky na telo/organizmus.Ja aj do väčšine šalátov dávam trocha z každého oleja :-)
kucharocka123
Tiež sa mi recept páči, niekedy stačí malá zmena a raňajky či večera chutia úplne inak, ako tie čo sa denno-denne opakujú. Ďakujem za inšpiráciu.
jack
Cezminka ty nikdy nesklameš ;-)Super.
mitzy
<3 mňam!!! Skvelé, chutné! Vždy a všade!
cesminaz
@Olinecka @Jack @Mitzy dakujem Vám za milé komentáre ;-) @Kucharocka123 je to presne tak,ako vravíš :-) Robievam aj tuniakové,klobásové atd zapečené chlebíky,ale tieto chutia úplne inak :-) Sú velmi dobré.A tie oleje dodajú nielen na chuti,ale aj trocha zdravia :-) Pekný den vsetkým.
cimo
Vyzerajú výborne :-) ... robievam zapečené s nastrúhanou nivou ale aj Tvoja kombinácia sa mi páči, ako písala Kucharocka123 - stačí malá zmena a máme nové chute. Najbližšie vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia