Šošovicové lievance
Šošovicové lievance

Šošovicové lievance s údeným lososom

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 20. novembra 2018
Šošovicové lievance s údeným lososom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

50 g
50 g
100 g
2 ks
3 strúčiky
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Šošovicu preberieme, prepláchneme a namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň ju scedíme, prepláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme na miernom plameni domäkka. Približne štyri minúty pred dokončením prisypeme umytú červenú šošovicu. Scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    K vychladnutej a odkvapkanej šošovici pridáme múku, vajíčka, nasekanú pažítku a nastrúhaný cesnak. Ochutíme soľou a korením. Placky pečieme na rozpálenej panvici na lievance na olivovom oleji z oboch strán do zlatohneda.

  3. 3

    Umyté a osušené paradajky nakrájame na polovice alebo štvrtiny a cesnak na plátky. Zeleninu opečieme na rozohriatej panvici na olivovom oleji. Ochutíme soľou, korením a lístkami tymianu. Placky podávame s opečenými paradajkami, kúskami údeného lososa a rukolou, ktorú sme ochutili soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia